Nieuws Actueel

Apeldoorn krijgt vijftiende vestiging ‘t Zusje

Jeroen Pol 5 februari 2016

Tapas vork eten

De Apeldoornse horeca verspringt van kleur. Drie nieuwe zaken dingen naar de gunst van de consument. Meest in het oog springt Brasserie ‘t Zusje dat vandaag haar deuren in het oude postkantoor aan het Marktplein 25 opent.

Andere nieuwkomers zijn Piú Pasta aan de Asselsestraat en Aroy Centrum aan de Asselsestraat. In 2002 opende met Bogart’s de eerste restaurantformule in het oude postkantoor. Na het vertrek van Bogart’s nam Restaurant Trattoria Pepolino het stokje over, maar kreeg niet er echt voet aan de grond. ‘t Zusje moet het nu beter doen en heeft met name in het zuiden van het land een goede naam opgebouwd.

BourgondischApeldoorn is de vijftiende vestiging van de keten. Een bezoekje aan ‘t Zusje staat voor ‘een avondje onbeperkt bourgondisch genieten van de lekkerste tapas’. Dat tapas moet dan niet al te letterlijk genomen worden, want de hapjes zijn over het algemeen niet van Spaanse herkomst. De gedachte achter ‘t Zusje is dat een normale á la carte-kaart is aangepast naar tapas-formaat. Er is keuze uit zowel voor-, hoofd- als nagerechten.

Grote kaartOm te beginnen kan bijvoorbeeld uit ham met meloen, toastje huisgerookte paling, pasteitje met rundergroenteragout en zalmdipper worden gekozen. Bij de hoofdgerechten staan onder meer wrap pollo, ossenhaaspuntjes Thai-stijl, kabeljauw met ham, groene asperges en Hollandaisesaus, bourgondisch schnitzeltje en tortellini met kruidenchampignons en Parmezaanse kaas op de kaart. De gasten hebben keuze uit bijna zestig verschillende gerechten, die na bestelling aan tafel worden geserveerd. Naast de gewone kaart heeft ’t Zusje een vegetarische variant en een kinderkaart.

De zaak is dagelijks geopend van 17.30 tot 22.30 uur. Aanschuiven kost 27,80 euro per persoon. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar wordt 12,50 euro afgerekend.

Pasta Een andere nieuwkomer in Apeldoorn is Piú Pasta. Deze zaak vult de leegte die pizzeria Sardegna na de verhuizing naar het tegenoverliggende pand aan de Van Kinsbergenstraat achterliet. De Trattoria Italiano biedt keuze uit 27 verschillende pastagerechten. Een trattoria verwijst naar keukens waar Italiaanse grootmoeders met verse ingrediënten uit het eigen dorp gerechten bereiden. De sfeer is dan ook huiselijk, waarbij gasten doorgaans casual gekleed gaan. Aan de Asselsestraat 68 heeft Aroy Centrum de deuren geopend. Het gaat om een Thais eethuis, waar het eten ook afgehaald of besteld kan worden. Het eethuis biedt plaats aan twaalf gasten. Aroy Centrum belooft ‘Thaise gerechten volgens traditionele recepten bereid’.