Nieuws Actueel

Apple start met productie iPhone 14 in India

Apple is in India begonnen met de productie van de iPhone 14, het nieuwste model smartphone van het bedrijf. Die productie vond voorheen vooral plaats in China. De afgelopen tijd heeft Apple samengewerkt met leveranciers om de productie in de Zuid-Indiase fabriek in Chennai te verhogen.

ANP 26 september 2022

ANP260922081 1

De belangrijkste fabrikant van iPhones, het Taiwanese Foxconn Technology Group, heeft onderzocht hoe iPhone-onderdelen vanuit China verzonden konden worden. De assemblage van de Apple-telefoons vindt vervolgens in India plaats.

Door Amerikaanse sancties richting China, bedoeld om de economische macht van het land terug te dringen, ging Apple op zoek naar alternatieven. Ook de coronalockdowns die de Chinese economie hebben verstoord, dwongen Apple ertoe productiecapaciteit elders onder te brengen.

De relatie tussen China en Amerika is al langere tijd gespannen. Vorig jaar ging de Amerikaanse Senaat akkoord met enorme investeringen om de economische macht van China terug te dringen, vooral op technologisch gebied. Ook breidde president Joe Biden de lijst uit van Chinese ondernemingen waarin niet langer geïnvesteerd mag worden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws