Nieuws Actueel

Arnhemse lingeriezaak Lincherie neemt innovatieve 3D-spiegel in gebruik

Een spiegel die precies meet wat voor jou de best zittende beha's zijn. De nieuwe 3D-spiegel van de Arnhemse vestiging van lingeriezaak Lincherie doet precies dat. Het systeem is afgelopen week geïnstalleerd. Dat schrijft de Gelderlander.

Anita van Rootselaar | Foto: Erik van 't Hullenaar 7 november 2017

Lingeriezaak Lincherie Arnhem 3d spiegel

,,70 procent van de vrouwen draagt de verkeerde maat beha", zegt Suzanne Hagen, trainster voor Lincherie en verantwoordelijk voor het installeren van de spiegel. ,,Ze blijven vaak vasthouden aan een B-cup en kiezen als ze iets voller worden alleen voor een grotere omtrek.'' Fout dus, volgens Hagen.

3D-spiegel

De nieuwe 3D-spiegel moet vrouwen helpen bij het vinden van een beha die wel goed zit. Hoe het werkt? Hagen: ,,Je gaat hier op de rode stip staan. Dan draai je rond tot het piepje.'' Tijdens die 30 seconden meet de spiegel het lichaam op 144 punten. Goed voor een nauwkeurige inschatting van de juiste maat. ,,Vervolgens kiest het systeem uit de voorraad van de winkel de meest geschikte beha's.''

Lees ook: Kleding passen met interactieve spiegel Abyss Glass

Snufjes

De spiegel heeft nog meer snufjes, zoals de 'uitstelspiegel': de spiegel maakt dan een foto van je rug en laat deze vertraagd zien. ,,Zo kun je ook goed zien hoe de beha bij de rug zit.'' Het is de bedoeling dat de spiegel nog verder doorontwikkeld wordt, zodat deze bijvoorbeeld ook de vorm van de borst kan meten.

Enthousiast

Filiaalmanager Tilly van Loenen is enthousiast over het apparaat: ,,Het is een nieuwe tool die ons in staat stelt nog nauwkeuriger de juiste maat te bepalen. Hiermee kunnen we ons onderscheiden.''

Eerste in Nederland

De spiegel is bedacht en ontworpen door lingeriebedrijf Van de Velde, waar Lincherie ook onder valt. De Amsterdamse vestiging van Lincherie mocht de spiegel als eerste in Nederland installeren; Arnhem is nu de tweede locatie waar dames een 3D-meting kunnen laten doen.