Nieuws Actueel

Asito is het eerste dertigplusbedrijf van Nederland

Eerst werkten ze bij een sociale werkvoorziening, nu bij een écht (schoonmaak)bedrijf: Asito. Mijlpaal. Staatssecretaris Jetta Klijnsma kwam ervoor naar Ede. Dat schrijft de Gelderlander.

Leon van Wijngaarden | Foto: Herman Stover 7 februari 2017

Asito dertigplus Klijnsma

'Het eerste dertigplusbedrijf van Nederland.' Zo noemt directeur personeelszaken Hans van Leeuwen van schoonmaakreus Asito die nieuwste aanwinst in het familiebedrijf, om precies te zijn de 53ste BV.

Dertigplus

Hoezo dertigplus? Níet omdat alle medewerkers ouder zijn dan 30. Wél omdat vastligt dat zeker 30 procent van de werknemers van de boreling een arbeidsbeperking heeft. Of statushouder is. Of lang in de bijstand zat. Van Leeuwen: ,,Wij benaderen deze doelgroep heel breed.'' Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) komt er deze middag hoogstpersoonlijk voor naar Ede. Een mijlpaal moet je vieren, klinkt het. ,,Het sociale werkbedrijf van de 21ste eeuw'', noemt ze de nieuwe Asito-tak.

Overbodig

Tot voor kort werkten veel schoonmakers nog bij de traditionele sociale werkvoorziening in Ede, Permar genaamd. Maar die is, zoals je ook elders in de regio wel ziet, zichzelf als werkgever overbodig aan het maken. Het einde van de sociale werkvoorziening is immers in zicht sinds Klijnsma en haar Haagse collega's de toegangspoort sloten.

Permar is een eind op weg; na de outsourcing van de schoonmakers is driekwart van de 800 medewerkers buiten de deur geplaatst in dienst van andere werkgever.

Bijzonder

Maar wat maakt dit nieuwe bedrijf zo bijzonder? Deals tussen commerciële bedrijven en werkvoorzieningen zie je toch wel meer? Klopt, erkent Van Leeuwen. Je ziet in de schoonmaakwereld bijvoorbeeld veel joint ventures met bedrijven. De sociale werkvoorziening brengt zijn personeel daar onder. Het verschil is dat Asito hun opvolgers in dienst zal nemen.

Veelkleurigheid

Een belangrijk argument is de wens van veelkleurigheid. Bij het familiebedrijf zijn meer dan honderd nationaliteiten vertegenwoordigd. Diversiteit streeft Asito dus ook na als het gaat om de achtergrond van het personeel. Klanten, bijvoorbeeld universiteiten, vragen erom. En je krijgt er iets voor terug, stelt hij. ,,Het maakt ons werk interessanter. Je wordt blij als je iemand kunt helpen die in een moeilijke situatie zat.''

Aanbestedingswet

Hij hoopt dat er meer dertigplusbedrijven volgen. Ze hebben dankzij de nieuwe Aanbestedingswet een streepje voor bij gemeenten. Die mogen hun schoonmaakwerk direct gunnen aan ieder die arbeidsbeperkten inzetten. En dus ook aan een sociale werkvoorziening. ,,Alleen zit die niet vast aan de CAO en hoeft dus het personeel van het zittende bedrijf niet over te nemen.'' Asito heeft hier zelf mee te maken, stelt hij.

Arbeidsverdringing

Voorzitter Piet Adema van de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) deelt deze lezing. Hij noemt dit 'arbeidsverdringing'. ,,Het is eigenlijk niet meer dan de ene kaartenbak inruilen voor de andere.''

Klijnsma stelt tevreden vast dat 'voor wie het doenlijk is, kan werken een regulier bedrijf'. ,,Deze mensen zitten niet meer als aparte groep op een kluitje, maar kunnen zich meer collega onder de collega's voelen.''

'Nu spelen we Champions League'

JOHN VERPOORT (53)

Lees verder onder de foto

,,We zijn met de hele club naar Asito gegaan. Alle leiding is mee, dus de landing is relatief zacht. Ik geef leiding aan de afdeling. De grootste verandering voor mij is dat we onze systemen moeten afstemmen met Asito. Bijvoorbeeld de urenregistratie. Daar zitten we nu middenin. Het mooie van deze stap is dat we ons als schoonmakers verder kunnen specialiseren. Bij Permar waren we een van de afdelingen, nu zitten we als schoonmakers tussen de schoonmakers. We waren eredivisie, nu spelen we Champions League.''

'Ander shirt is grootste verschil'

GILBERT SCHOEMAKER (45)

Lees verder onder de foto

,,Ik werk drie dagen per week als schoonmaker in het trainingscentrum voor podiumkunsten Akoesticum in Ede. Dat deed ik al een paar jaar voor Permar, dus eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Alleen dat ik een ander shirt draag, eigenlijk. En dat vind ik prima, ik werkte nog niet zo lang bij Permar. Dus die naam heeft voor mij niet echt emotionele waarde. Of ik elders bij Asito zou willen werken? Ik wil best meer, maar dat kan ik op dit moment niet aan. Ik moet eerst aan mijn zelfvertrouwen werken."

Gerelateerde artikelen

Arbeidsmarkt van morgenMaatschappelijke marketeer helpt sociale ondernemersSchoonmaakbedrijf wil mensen uit bijstand