Nieuws Actueel

ASML neemt honderd medewerkers over van reorganiserend Philips

Een groep van ongeveer honderd medewerkers van medisch technologiebedrijf Philips maakt de overstap naar chipmachinemaker ASML. Het gaat om werknemers van een Eindhovens bedrijfsonderdeel dat ontwikkeldiensten verleende aan andere bedrijven. Omdat deze werknemers al in opdracht van ASML werkten aan zeer precieze meetinstrumenten, neemt het bedrijf uit het naburige Veldhoven hen nu zelf in dienst.

ANP 18 juli 2023

ANP180723236 1

De overstap maakt deel uit van een grotere reorganisatie die Philips eerder dit jaar aankondigde, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Om zich op een beperkter aantal activiteiten toe te spitsen, sluit Philips onder andere deze afdeling.

"Enkele tientallen medewerkers" van dit onderdeel verliezen hun huidige baan wel. Het gaat dan vooral om personeel met een salesfunctie. "Maar het is fijn dat we in ieder geval voor veel mensen van dit bedrijfsonderdeel een goede oplossing hebben kunnen vinden", zegt de Philips-woordvoerder.

Eerder dit jaar kondigde Philips een grote reorganisatie aan. Daarbij gaan dit jaar wereldwijd 3000 banen verloren, waarvan 1100 in Nederland. In Eindhoven en Best valt het merendeel van die ontslagen. Vorige maand kregen Nederlandse werknemers die hun baan verliezen daar bericht van.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws