Nieuws Actueel

Koningin vindt asperges van Ogink Raalte 'erg lekker'

Aspergekweker Herman Ogink uit Raalte leverde de asperges voor het koninklijk soepje dat Librijekok Jonnie Boer de Oranjes woensdag in Zwolle in de handen drukte. Het was een hit, heel Nederland had het over het 'koninklijk soepie'.

Sander Wageman | Foto: Gerard Vrakking 28 april 2016

Asperges voor maxima salland raalte gerard vrakking

>>>Lees ook: Sallandse aspersges voor Máxima

Gelukkig dat het programma door de regen en storm niet in de soep liep hè?"Nou, inderdaad. Het was uiteindelijk gewoon prachtig weer. We hebben geen drupje regen gehad. En dat terwijl de voorspellingen slecht waren. Toch een geluk."

Uw asperges vielen in de smaak bij het koninklijk gezelschap. Dat compliment kunt u gerust in uw zak steken, toch?"Ja, leuk toch? Dat compliment nemen we zeker aan. Je moet je een beetje aan het protocol houden en daarbij hoort dat er geen namen van producenten genoemd worden. Maar Jonnie Boer heeft wel gezegd dat de asperges uit Raalte komen."

De asperge wordt weleens de koningin der groenten genoemd. Niet vreemd dus dat koningin Màxima het een 'lekker soepie' vond. Heeft u haar nog ontmoet?"Nee, dat niet. Maar ik heb wel even naar haar geknikt. Ze liep echt op een paar meter afstand voorbij. En ik heb Laurentien en Constantijn een handje gegeven. En één van die kinderen, de middelste dacht ik. Is dat Alexia? Ik ben eigenlijk niet zo goed in die koninklijke namen."

Zo veel media-aandacht voor uw asperges, dat kweekt vertrouwen voor dit seizoen lijkt me?"Dat hoop ik wel. Voor de asperges zou het weer nog wat beter mogen worden, want het veld is nu nog wat drassig. Maar de reclame die we dankzij deze Koningsdag in Zwolle krijgen kan zeker geen kwaad. Hoe dan ook heb ik een fantastische dag gehad. Ik had het voor geen goud willen missen."