Nieuws Actueel

Attractiepark wil aanpassing Flexwet

De Wet werk en zekerheid, of Flexwet, waarmee de kloof tussen vast en tijdelijk gedicht moet worden, is niet altijd een uitkomst. Een seizoensbedrijf als attractiepark Toverland raakt dankzij de wet vol. Toverland wil dan ook een aanpassing van de wet. Dit bericht WijLimburg woensdag.

De Ondernemer 16 maart 2016

Toverland

In het hoogseizoen werken er 500 mensen bij Toverland, maar in de rustigere periodes zijn dit er slechts zestien. Dat verschil overbrugt het attractiepark door honderden flexwerkers in te zetten, maar dat is door de nieuwe Flexwet aan strengere regels gebonden.

Volgens de nieuwe wet moet er zes maanden tijd zitten tussen twee contracten van werknemers, terwijl dat eerst drie maanden was.

NoodklokToverland luidt daarom nu de noodklok. In een persbericht zegt het attractiepark: “De wijziging zorgt voor problemen in de sterk seizoensgebonden recreatiebranche.’’ Hun laagseizoen is de winterperiode, die van november tot maart loopt. Daarna start het hoogseizoen en zijn extra mensen nodig. “In het hoogseizoen werken nu ongeveer 500 medewerkers in Toverland. Deze nieuwe wetgeving zou voor 350 van hen gelden.”

De manager van afdeling Mens & Organisatie van Toverland, Linda van Vroenhoeven, laat weten graag in gesprek te gaan met minister Asscher over een aanpassing van de regelgeving. “We willen voorkomen dat we onze trouwe medewerkers, die staan te popelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen, moeten teleurstellen.”