Nieuws Actueel

AvaTarZ in Deurningen is leukste uitje van Overijssel

Het leukste uitje van Overijssel? Dat is AvaTarZ Nature Park in Deurningen. De uitslag van de ANWB-verkiezing werd dinsdag bekendgemaakt op de vakantiebeurs in Utrecht. "Hier kun je een stoere middag beleven", vertelt Wim Doedens, eigenaar van het klimpark in de Tubantia.

Aleen Slot | Foto: Annina Romita 13 januari 2017

Avatarzdeurningen Annina Romita

Michel Dijkstra en Dustin Pepers, instructeurs in het park, bezochten de vakantiebeurs voornamelijk om sfeer te proeven en om te netwerken. Stomverbaasd waren ze dan ook toen ze de eerste prijs in ontvangst mochten nemen.

Door dolle heen

"Als je hoort dat je gewonnen hebt, knalt er van alles door je lichaam. We waren door het dolle heen", vertellen ze enthousiast. Doedens kon er zelf niet bij zijn, dus ook voor hem was het nieuws een enorme verrassing. "Ik dacht in de eerste instantie dat het een grapje was." Want, winnen van grotere bedrijven met veel meer bezoekers en dan ook nog de meeste stemmen én de hoogste cijfers op vrijwel alle onderdelen halen, dat overkomt je niet elke dag.

Tijdens de verkiezing die dit jaar voor de zevende keer georganiseerd werd, eindigde Dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote op de tweede plek en kreeg Kinderboerderij Dondertman in Holten brons. In totaal werden er 50.000 stemmen uitgebracht door ANWB-leden.

Spannend uitje

Bij AvaTarZ kunnen mensen een parcours met verschillende obstakels en hindernissen klimmen en sportieve outdoor games spelen. Spanning, vrijheid en verbondenheid zijn woorden die daar volgens Doedens goed bij passen. Een mix van die drie, dat maakt het uitje speciaal.

Voor nu moeten klimmers nog even wachten, het park is weer geopend vanaf 16 maart. Vanaf half november is AvaTarZ gesloten. Het feit dat bezoekers toch hun stem hebben uitgebracht ondanks dat het park in de winter gesloten is, vindt Doedens bijzonder. "Dat betekent dat ze de ervaring niet snel vergeten."