Nieuws Actueel

BAM kampt met hoge inflatie en problemen in toeleveringsketen

Bouwconcern BAM heeft de eerste negen maanden van dit jaar afgesloten met een hogere winst op een lagere omzet. De onderneming kampt naar eigen zeggen met de hoge inflatie en problemen in de toeleveringsketen die het resultaat drukten. Dat de winst toch hoger uitviel had onder andere te maken met een voordeel door de verkoop van een onderdeel.

ANP 3 november 2022

ANP031122069 1

BAM sloot de meetperiode af met een omzet van 4,9 miljard euro. Dat was een jaar eerder nog 5,3 miljard euro. Het bedrijfsresultaat kwam uit op ruim 281 miljoen euro, tegen dik 223 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De boekwinst op de eerdere verkoop van de Duitse werkmaatschappij Wayss & Freytag was daarbij 52 miljoen euro.

Dat de omzet van het concern lager uitviel had onder andere te maken met het eerder afstoten van onderdelen. Zo wordt de divisie BAM International verder afgebouwd. Ook in België en Duitsland ging het activiteitenniveau omlaag. De strategie van BAM is erop gericht voorspelbaarder te worden. Zeker omdat de bouwer veelvuldig heeft moeten bloeden voor projecten uit het verleden die qua kosten en timing flink uit de pas liepen. BAM is daarom veel secuurder met het aangaan van nieuwe opdrachten.

Verder maakte BAM bekend dat het onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden bij BAM International nog altijd loopt. BAM kreeg recent de FIOD en het Openbaar Ministerie op bezoek. BAM werkt naar eigen zeggen volledig mee aan het onderzoek.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws