Nieuws Actueel

Bar Beton: vijf filialen in vijf jaar

Utrechters Eric van Boven (40) en Jeroen van der Hek (34) begonnen vijf jaar geleden zonder horeca-ervaring een koffiebar in het centrum. Inmiddels hebben zij zo'n 80 mensen in dienst en zijn ze sinds een maand een vijfde locatie rijker: Bar Beton zit nu ook op station Utrecht Centraal. Dat schrijft het AD.

Tosca de Jong | Foto: Ruud Voest 23 maart 2016

Bar beton utrecht cs

De haastige reiziger ziet de nieuwe locatie misschien over het hoofd. Het café en de daarbij behorende vergaderruimtes zitten namelijk boven. Even met de trap omhoog dus. Vanaf 8.00 tot 21.00 uur kun je er ontbijten, koffie drinken, lunchen én dineren. "Met het Beatrix Theater zijn we erg blij. Veel mensen willen nog wat eten voor ze naar de show gaan", zegt Eric van Boven. Ook vanuit het Stadskantoor komen regelmatig klanten binnenlopen. "We hebben fijne buren."

OntmoetenDe Utrechters zijn erg trots op de nieuwe locatie, die tot in de puntjes is verzorgd. Het interieur ziet er strak en sfeervol uit. En de koffie smaakt goed. De NS benaderde de mannen voor deze plek. Ze waren in de race met nog vier andere horecaprojecten. "De NS zag wat in ons plan vanwege het 'ontmoeten' dat bij ons centraal staat. We moeten het niet hebben van forensen die even snel een kopje koffie willen kopen. Bij ons spreek je echt af", vertelt Jeroen van der Hek.

Elkaar ontmoeten kan aan één van de vele tafeltjes, maar ook in de vier vergaderruimtes die allemaal te boeken zijn. "De NS wilde ook een lokale invulling geven aan het karakter van het nieuwe station. Wij zijn tenslotte een Utrechts bedrijf."

SneltreinvaartVan Boven en Van der Hek, die elkaar 14 jaar geleden leerden kennen in de autowereld, hadden vijf jaar geleden nog een kantoorbaan en wilden 'samen iets anders gaan doen'. Ze begonnen met hun eerste koffiebar aan de Korte Jansstraat. Daarop volgden in een sneltreinvaart drie andere locaties, waaronder die in het oude provinciekantoor in Rijnsweerd, waar ruim 400 mensen terecht kunnen.

Het contact met de (vaste) klanten is vertrouwd. "Er wordt ontzettend met ons meegeleefd, dat is ontroerend om te zien. Laatst kwam een mevrouw ons hier een bos bloemen brengen", vertelt Van Boven. Die bos namen de mannen zelf in ontvangst, want hoe druk ze ook zijn: "We zijn altijd op één van de locaties. Bar Beton is ons leven geworden."

LaptopEen zesde Bar Beton komt er voorlopig niet. Van der Hek: "Dan zit je straks alleen nog maar achter je laptop en dat wil ik niet. Daarom ben ik juist de horeca ingegaan."