Nieuws Actueel

Bavelaar wil wereld veroveren met eibreier

Eggy press heet ie officieel, maar zijn uitvinder, Niek van Gennip uit Bavel, heeft het ook wel over de eibreier. Waarmee hij de wereld hoopt te veroveren, vertelt hij in BN/DeStem.

Hélène Schenk | Foto: Ron Magielse 7 maart 2016

Eibreier Maker

De eibreier is een apparaatje waarmee je sliertjes van ei kunt persen. Heel handig voor over de asperges en leuk op een toastje.

"Dat kan toch ook met een pureeknijper", zou je daar tegen in kunnen brengen, maar Van Gennip heeft meteen de argumenten op een rij waarom de Eggy press een veel betere koop is. En hij toont het ook aan: de pureeknijper levert aanzienlijk grover werk af en het schoonmaken van de Eggy press is een eitje vergeleken bij de pureeknijper.

Over 'eitje' gesproken: het bedieningsgemak. Bakje open, eitje in de vorm, bakje dicht en drukken maar. Waarna de sliertjes keurig op het bord vallen.

Dat moet handiger kunnenVan Gennip (64), zzp'er in de petrochemische industrie én hobbykok, stond tot een jaar of vijf geleden het ene na het andere ei door een bolzeef te drukken. Dat moet handiger kunnen dacht hij. Om het vervolgens weer te vergeten tot het volgende aspergeseizoen. Vorig jaar besloot hij dat het er toch echt van moest komen. Zoon Joep, student mechatronica, maakte op grond van vaders aanwijzing een tekening van het apparaatje. Met die tekening ging hij naar een kunststofverwerker, die adviseerde een mal te laten maken bij een staaldraaierij. Met de mal werden vervolgens in China de eerste 1650 gele eibreiers gefabriceerd, die Van Gennip afgelopen dinsdag op kon halen in Asten. De eerste heeft hij daar direct afgeleverd bij een prijswinnende aspergebereider. Vanaf vandaag liggen de eerste 48 stuks Eggy press bij de Kookzaak aan de Wilhelminastraat. Adviesprijs 9,95 euro. Geleverd in een doosje van MMB uit Etten-Leur.

Van Gennip heeft zijn product en logo, gemaakt door een man van zijn nicht, laten registreren in de 28 landen van Europa. Als de eibreier verkoopt zoals de Bavelaar verwacht, dan volgt een tweede bestelling van 50.000 tot 100.000 stuks in China. "Mijn grootste hobbel nu is: waar haal ik de daarvoor benodigde 25 mille vandaan?", zegt Van Gennip. "Maar ik geloof in dit product. Het is alsof een droom uitkomt. Waar ik het meest blij mee ben is dat iets wat in mijn hoofd zat, nu werkelijkheid is. Van nul tot iets zinnigs. Ja, dít is tevredenheid."