Nieuws Actueel

Zo trekt dit bedrijf maandelijks meer dan 2,5 miljoen bezoekers met financiële sites

Met meer dan 2,5 miljoen bezoekers per maand zijn ze de marktleider op het gebied van financiële vergelijkingssites. Finance Network uit Eindhoven beheert sites als Sparen.nl, Valuta.nl, Wisselkoers.nl. In het AD vertelt medeoprichter Sieto de Vries over zijn verdienmodel.

Hanneke van den Nieuwenhof | Foto: Fotopersburo van de Meulenhof 9 november 2018

Finance network sieto de vries paul huibers

Hoe staat de dollar ten opzichte van de euro? Bij welke kredietverstrekker kan ik het beste terecht voor een lening? Bij welke bank krijg ik de meeste rente op mijn spaargeld? Allemaal vragen waarmee mensen terechtkunnen bij Finance Network, dat sinds 2006 diverse portalen op het gebied van persoonlijke financiën en beleggingen ontwikkelt, beheert en exploiteert, waaronder Beleggen.nl, Sparen.nl, Valuta.nl en Beursgorilla.nl.

Marktleider

Vanuit Eindhoven werkt het bedrijf met een kleine twintig man, veelal softwarespecialisten, aan de sites. "Wij zijn marktleider in Nederland met meer dan 2.500.000 unieke bezoekers per maand", zegt directeur en oprichter Sieto De Vries. "Wij richten ons volledig op particulieren. Consumenten hebben een hekel aan financiële producten omdat die ingewikkeld zijn en het saai is om ermee bezig te zijn. Dit leidt er vaak toe dat mensen beslissingen uitstellen en daardoor te veel betalen. De missie van Finance Network is consumenten zoveel mogelijk te laten besparen door ze in staat te stellen zelf de juiste financiële keuzes te maken. Via onze portalen helpen wij consumenten hun financiële zaken zelf eenvoudig goed en tegen de scherpste prijs te regelen. Als je bij autoverzekeringen kijkt, zie je dat zo'n verschil kan oplopen tot 600 euro per jaar. Dan is het goed dat mensen de prijzen kunnen vergelijken en begrijpen dat ze anders geld laten liggen.”

"De informatie op onze websites en de vergelijkingen zijn helemaal gratis", vult Paul Huibers aan. Om dit mogelijk te maken vragen wij een vergoeding aan de banken of verzekeraars wanneer consumenten via ons op hun site komen of een product afsluiten. Deze vergoedingen hebben geen invloed op onze vergelijkingen omdat wij standaard het goedkoopste product bovenaan tonen. Verder verdienen wij met het plaatsen van advertenties."

Lees ook: Deze tips helpen jou aan een legendarisch resultaat van je bedrijfsverkoop

Beste website

Zes jaar terug voegde Finance Network aan het portfolio geld.nl toe. Die website is dit jaar genomineerd voor de beste website van het jaar in de categorie vergelijkingssites. "Op geld.nl hebben we naast sparen, lenen en hypotheken ook diverse typen verzekeringen op een rijtje gezet. Aan de hand van specifieke vragen kun je snel zien wat voor jou de meest gunstige verzekering is. "Mocht je besluiten om over te stappen dan kunnen wij daar meteen bij helpen", zegt De Vries. "Als specialist op de financiële markten, beschikken wij over specifieke kennis over marktontwikkelingen, onze bezoekers en hun gedrag. Ons uiteindelijke doel is dat we voor onze klanten de onafhankelijke digitale assistent worden die op een eenvoudige en heldere manier helpt de vaste lasten zover mogelijk te verlagen."

Personeel

Softwarebedrijven of financiële bedrijven kiezen doorgaans een andere vestigingsplaats dan Eindhoven, maar online mediabedrijf Finance Network, met zeven vergelijkingssites voor particulieren, heeft nooit ergens anders gezeten. "Paul Huibers, met wie ik nu samen het bedrijf run, heeft net als ik hier gestudeerd. We wilden hier allebei blijven, ook omdat we zeker in de tijd dat we begonnen hier makkelijker personeel konden krijgen voor de techniekkant", zegt De Vries. "We wilden wel dicht bij het station zitten, zodat met name werknemers hier makkelijk kunnen komen."