Nieuws Actueel

Bedrijf uit Soest koper van Renbaan Duindigt

De toekomst van Renbaan Duindigt lijkt verzekerd, nu er na ruim dertien maanden van onderhandelen een definitieve koopovereenkomst ter ondertekening ligt. Met de verkoop van het 111 jaar oude hippodroom is 12 miljoen euro gemoeid, meldt het AD.

Hans Klippus 7 februari 2017

Renbaan duindigt wassenaar

Het laatste woord is nu aan de ledenraad van de Vereniging Nederlandse Draf- en Rensport, de juridische eigenaar van de renbaan, om de verkoop te bekrachtigen. De overdracht zal naar verwachting op 31 maart plaatsvinden.

Koopovereenkomst

Margreet de Ruiter zette al op 31 december 2015 namens de firma Kuynder uit Soest, de aanstaande eigenaar, haar handtekening onder de koopovereenkomst. De onderhandelingen tussen de partijen verliepen daarna echter dusdanig stroef, dat een mediator werd ingeschakeld. Volgens de koopovereenkomst dient de nieuwe eigenaar ook het grotendeels in verval geraakte stalterrein te renoveren en garant te staan dat er tot 2032 paardenkoersen op het huidige complex worden georganiseerd.

Faillissement

In 2001 werd de draf- en rensport voor een faillissement behoed dankzij een aantal eigenaren die de benodigde miljoenen op tafel legden. Renbaan Duindigt was toen onderpand, tegen 6 procent rente. De sector kon door de teruglopende inkomsten zelfs de drie ton aan jaarlijkse rente niet aflossen. Daardoor bedraagt de hypotheekschuld 6 miljoen euro.

Gezond

Die kan nu met het geld van de verkoop worden betaald. De andere 6 miljoen zal worden aangewend om de draf- en rensport weer gezond te maken.