Nieuws Actueel

Bedrijven hebben moeite met Rondweg Amersfoort

Niet alleen aanwonenden en belangengroeperingen, maar ook bedrijven hebben forse bezwaren tegen de beoogde aanleg van de nieuwe Westelijke Rondweg door het Bergkwartier en Birkhoven, schrijft het AD.

Leo de Vries | Foto: Pixabay 14 september 2016

Amersfoort 12

Dat blijkt uit de zienswijzennota die de gemeente onlangs openbaar heeft gemaakt. In de nota staan alle ingediende bezwaren opgesomd en het verweer daartegen van de gemeente Amersfoort.

Het grootste bezwaar komt van Amvest, de eigenaar van het klooster Ter Eem. Die moet een stuk grond van het voorterrein afstaan omdat de weg hier dwars doorheen komt te lopen. De advocaten van de belegger halen alles uit de kast om de aanleg en de onteigening van hun grond te voorkomen.

Dierenpark Amersfoort wil een betere compensatie voor het verlies van parkeerplaatsen voor auto's en fietsen. Het naastgelegen pannenkoekenrestaurant De Kabouterhut grijpt de gelegenheid aan om haar zaak fors uit te breiden. Amersfoort stemt daarmee in.

Het Vlinderhuis en de Mgr. Blom Stichting protesteren met succes tegen de wijziging van een maisakker in een parkeerterrein. Defensie wil dat het afscheidingshek van de Bernhardkazerne hoger wordt.