Nieuws Actueel

Bedrijven krijgen steunpunt

Peter Deurloo 13 januari 2016

Steunpunt Ondernemers

Ondernemers in Maas en Waal hebben vanaf 1 maart de beschikking over een dienstencentrum, bericht De Gelderlander.

In Druten komt op initiatief van de Ondernemersvereniging Druten (OVD) een ondernemersdienstencentrum. Dat gaat diensten verlenen aan alle bedrijven in Maas en Waal en in het bijzonder in de gemeenten Druten en West Maas en Waal. Dat maakte OVD-voorzitter André van den Hurk bekend tijdens zijn nieuwjaarstoespraak voor Ondernemend Maas en Waal (OMW). Dat is de koepel van ondernemersverenigingen in de streek.

Het dienstencentrum gaat zich richten op bestaande en startende ondernemers en moet op 1 maart zijn deuren openen. Ondernemers kunnen bij het loket van het dienstencentrum aankloppen voor informatie en advies op het gebied van notarieel recht, bedrijfsovername, ondernemersrecht, marketing, belastingen en ontslagrecht. Het gaat adviseren over omgevingsvergunningen en bestemmingsplannen.

Het centrum moet ook een ontmoetingsplek worden waar zakenlui binnen kunnen lopen voor een praatje en een kopje koffie. De OVD zoekt nog naar sponsors voor dit initiatief, meldt Van den Hurk. "Maar we hebben er alle vertrouwen in dat ook dat goed komt."

VierdaagseHij riep zijn collega-ondernemers op in 2016 zoveel mogelijk in te haken op de doorkomst van de Vierdaagse door Druten op 20 juli. Voor het eerst in vijftig jaar doen de lopers van de 55 kilometer die gemeente weer aan. Ook de doorkomst van de Giro d'Italia door de gemeente West Maas en Waal op 7 mei is een evenement dat het bedrijfsleven volgens Van den Hurk moet omarmen. Hij presenteerde een roze Giro d'Italiashirt, waarop bedrijven hun logo kunnen laten drukken. Van den Hurk: "OMW roept ondernemers uit beide gemeenten op om zowel op 20 juli als 7 mei zoveel mogelijk bij de evenementen aanwezig te zijn om uw bedrijf te promoten."

Van den Hurk wierp ook een blik op de verdere toekomst. Die zit er voor winkeliers somber uit door de oprukkende internetwinkels. "Winkels raken we kwijt en de vraag rijst of deze ooit nog terugkomen." Ondernemers en gemeentebesturen moeten vechten voor levendige winkelcentra, meent Van den Hurk.