Nieuws Actueel

Best3Minutes en Triple Threat grote winnaars Present Your Startup

Online pitchbedrijf Best3Minutes van pitchcoach David Beckett heeft de finale van start-upwedstrijd Present Your Startup gewonnen. Het Haarlemse Triple ThreaT, dat talentvolle jongeren ‘van de straat’ koppelt aan opdrachtgevers die social impact willen maken, won de publieksprijs.

De Ondernemer 6 december 2019

Startup winnaars haarlem

De winnaars van de start-upwedstrijd Present Your Startup op het podium.

,,Ik heb zelf al vijftig winnaars van pitchcontests bijgestaan als pitchcoach. Ik wilde zelf een keer meemaken wat mijn klanten doorstaan in zo’n finale. Ik had nooit verwacht dat ik zou winnen. Het is super!”, zegt David Beckett, oprichter en ceo van Best3Minutes. ,,David is de terechte winnaar”, zeggen hosts Annemarie van Gaal en Valerie Vallenduuk, oprichter van Present Your Startup. Jurylid Jacqueline van den Ende van Peak Capital roemde de winnaar: ,,David leeft en ademt zijn dienst. Hij heeft nu vooral een goed team nodig, zodat het echt een schaalbaar techbedrijf wordt.”

Triple ThreaT

Triple ThreaT won de harten van vrijwel alle toeschouwers. Het gepassioneerde verhaal van Philip Schemmekes, die vertelde dat de talentvolle dansers, muzikanten en cameramensen in de zaal allemaal via zijn start-up waren ingevlogen, kon moeilijk ongeroerd blijven.

,,Deze prijs bevestigt dat alles mogelijk is wanneer je hard blijft werken en ergens in gelooft”, zegt Philip Schemmekes zichtbaar geëmotioneerd. “,,Ik hoop met Triple ThreaT dezelfde kansen te kunnen geven aan de gemeenschap.” Als Van Gaal zelf had mogen stemmen, zou ze ook voor Triple ThreaT hebben gekozen. ,,Philip is een echte ondernemer. Daar ga ik altijd voor als ik m’n geld moet inzetten. Hij is de backbone van het bedrijf, hij heeft zoveel passie. Het verdienmodel komt later wel.” Van Gaal trok nog niet meteen haar eigen portemonnee. ,,Waarom ik nu niet investeer? Ik heb al veertien investeringen, daar wil ik het even bij laten.”

''Waarom ik nu niet investeer? Ik heb al veertien investeringen, daar wil ik het even bij laten''

Annemarie van Gaal, host

Bubbles

Rabobank Haarlem deed ook nog een stevige handreiking naar finaliste Mayke van den Brand van Bubbles Bodycare (natuurlijke en ecovriendelijke bodyproducten), door haar een lening tot 1,5 ton in het vooruitzicht te bieden. ,,Ik mag vanavond dan niet gewonnen hebben, voor mij is dit ook een mooie prijs op deze geweldige avond”, aldus Van den Brand.

Lees ook: Branche mist politieke daadkracht richting start-ups en scale-ups

Over Present your Startup

Present Your Startup is een acceleratorprogramma en een succesvol pitchevenement uit Haarlem, opgezet door Valérie Vallenduuk in 2014. Het platform koppelt startups aan kapitaal door het organiseren van evenementen, het begeleiden van startups en het vinden van juiste financiering. Inmiddels is Present your Startup actief in acht Nederlandse regio’s, het Caribisch gebied en New York. De organisatie is inmiddels in handen van Innovate.Today.