Nieuws Actueel

Betaald parkeren ADRZ vanaf juni

Van onze redactie 14 januari 2016

Admiraal ziekenhuis

Patiënten en bezoekers van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes moeten vanaf juni betalen voor een parkeerplaats, schrijft PZC donderdag. De ondernemingsraad en de cliëntenraad zijn akkoord met het voorstel van de directie om betaald parkeren in te voeren.

Daarmee hoopt het ziekenhuis een einde te maken aan het chronische gebrek aan parkeerplaatsen. Harde cijfers ontbreken, maar volgens woordvoerder Dick Bosscher van het ADRZ is dat vastgesteld na observaties. Het ziekenhuis geeft het beheer uit handen aan een externe exploitant, Parking & Protection uit Beesd. Voordat de slagbomen worden geplaatst, komt er meer plek voor personeel aan de achterkant van het gebouw.

"Een vast bedrag van de inkomsten gaat naar het ADRZ, de rest is voor de exploitant”, aldus Bosscher. Voor het eerste halfuur betalen patiënten en bezoekers niets, daarna is het tarief een euro per uur met een maximum van vier euro. Er wordt gewerkt aan gratis uitrijkaarten of een abonnementspas voor mensen die structureel langere tijd in het ziekenhuis moeten zijn. Volgens Bosscher is gebleken dat wanneer je het eerste uur of langer gratis parkeren aanbiedt, er een druk ontstaat op patiënten en bezoekers tijdens afspraken en bezoekuren.