Nieuws Actueel

Betalen met Zwolse PeperMunt kan ook met smartphone

De lokale Zwolse PeperMunt is binnenkort digitaal te gebruiken. De PeperMunt is een lokale munt die gebruikt kan worden in Zwolse winkels, die voornamelijk lokale producten verkopen. Op die manier wordt de Zwolse economie een handje geholpen.

Van onze redactie 3 februari 2016

Smartphone Mobiel i Stock

ZWOLLE - Mensen die gebruik willen maken van de digitale munt krijgen een rekeningnummer met bijbehorende pas, en een app op hun smartphone. Doordat de munt op deze manier sneller circuleert in het lokale economische systeem, profiteren ondernemers volgens de stichting van een omzetverhoging van tien procent.

BetaalmiddelEén PeperMunt staat gelijk aan één euro. Het idee van het Zwolse betaalmiddel is met steun van de gemeente uitgewerkt. Uiteindelijk vloeide daaruit de Stichting Zwolse PeperMunt voort. Het is afgekeken van de Amsterdamse Makkie, een munt die alleen te gebruiken is in de Indische Buurt in Amsterdam.Op dit moment zijn veertig deelnemers aangesloten bij dit initiatief:van een groentewinkel tot de Zwolse fietstaxi. Bij deze zaken kan worden betaald met de PeperMunt. De komende tijd bieden zij unieke producten en diensten aan.

DigitaalOmdat chartaal geld gevoeliger is voor vervalsing werkt de Stichting Zwolse PeperMunt samen met S.T.R.O, een internationale organisatie gespecialiseerd in het digitaliseren van met name lokale munten. Nieuwe deelnemers kunnen zich aansluiten. Meer informatie is te verkrijgen via de website www.zwolsepepermunt.nl

Foto: iStock