Nieuws Actueel

Bibliotheek Almelo misschien nieuwe balie PostNL

Een balie van PostNL in de bibliotheek? Het zou zomaar kunnen in de nabije toekomst. De bieb zelf ziet er in ieder geval wel brood in.

Van onze redactie 19 mei 2016

Boeken bibliotheel stockpixabay

Het idee is van de betrokken binnenstad-bewoonster Gina Rozema. Ze betreurt het dat PostNL, na de recente sluiting van de balie in de Albert Heijn-supermarkt, uit de Almelose binnenstad is verdwenen. Met name voor ouderen die slecht ter been zijn, is het lastig dat de balie is gesloten. Als ze bijvoorbeeld een postpakket moeten halen of brengen, zijn ze nu vaak afhankelijk van anderen. De dichtstbijzijnde balies van PostNL bevinden zich in de Anjelierstraat en Bornsestraat. Op meer dan een kilometer afstand.

VVVRozema vindt dat ouderen niet de dupe mogen zijn van een zakelijk geschil tussen PostNL en de supermarkt en beijvert zich om PostNL terug te krijgen in de binnenstad. Ze bedacht daarbij dat de openbare bibliotheek aan Het Baken een aardige optie is. "Daar is toch ook een VVV-informatiepunt? Wellicht is dat te combineren met een PostNL-balie", redeneert ze.

Publieksservice Rozema legde deze week het idee voor aan bibliotheek-directeur Gert-Jan Sweep. "Hij is enthousiast en wil er graag aan meewerken", weet de initiatiefneemster. Dat blijkt. "Het zou een mooie aanvulling zijn op de publieksservice die we hebben", reageert Sweep op Rozema's suggestie. Hij denkt dat er inderdaad behoefte is aan een 'postkantoortje' in de binnenstad. "Ik kan me voorstellen dat senioren nu een probleem hebben. We doen deze mensen graag een plezier. Zo'n postbalie lijk me niet zo heel ingewikkeld om te realiseren", voorziet Sweep. De bibliotheekdirecteur neemt een dezer dagen contact op met PostNL, om het idee voor te leggen.

Gina Rozema is daar uiteraard blij mee. D66, de partij waarvoor ze vroeger in de gemeenteraad zat, gaat politiek aandacht voor de kwestie vragen.