Nieuws Actueel

Bij Monks Coffee Roasters drinken klanten hun koffie zwart of wit.

Twee jaar dompelde ondernemer Patrick Abbott (55) zich onder in de wereld van koffie. Down under. Want wie denkt dat Italië het land van koffie is, heeft het mis. "Daar drinken ze een espresso in de morgen en daarna misschien een cappuccino, voor de echte koffiecultuur moet je in Australië zijn."

Misha Melita | Foto: Charlotte Odijk 11 augustus 2016

Monks coffe roasters

Abbott leerde er alles wat een goede barista moet kunnen, weet veel van brandprocessen en proeft de herkomst van verschillende koffiebonen. Als koffieconnaisseur wil hij zijn gasten dan ook meer bieden dan een simpele flat white of espresso. Een koffie-ervaring moet het zijn, met in de toekomst ook koffieproeverijen.

'Stroller mums'Wie ooit in hetzelfde pand in de Bilderdijkstraat een ijsje heeft gehaald - voorheen zat er een IJscuypje - herkent de zaak niet meer terug: achter de muur waartegen de ijscounter stond, is een zee van ruimte. Daar staat nu een twintigtal tafeltjes en een rode leestafel voor 'stroller mums' en 'laptop people'.

LoodgieterVooral opvallend aan de inrichting is de constructie van bronzen buizen met lichtjes die de naam van de koffiebar spellen op de muur. Het ontwerp maakte Abbott, in een vorig leven grafisch ontwerper, zelf. Met zijn tekening in de hand sprak hij een loodgieter aan.

Qua kaart is het bij Monks heel eenvoudig: er is thee en de koffie wordt zwart (€2,50) wit (€3,00) of gefilterd (€3,00) geschonken. Aan een keuken wordt gewerkt: over een halfjaar - maar hopelijk eerder - kun je hier de hele dag ontbijten.