Nieuws Actueel

Bij zondagopenstelling supermarkten Zwolle 'telt elk uur'

Een groot deel van de Zwolse supermarkten is niet tevreden met de nieuwe afspraak van de gemeente om de zondagopenstelling vrij te geven. Ze willen wel allemaal open zijn op zondag, maar dan niet tot uiterlijk 17 uur, maar tot 18 uur. In een brief aan de Zwolse gemeenteraad doen de ondernemers van de Jumbo's, vestigingen van AH, Lidl, Coop, Boni en Spar hun beklag. Zij stellen dat tussen 16.30 uur en 17.30 uur sprake is van een bezoekpiek.

Anton van Noorel en Jordy Boschman 7 juni 2016

Koopzondag1065

'Sluiten om 17 uur zal zorgen voor veel irritatie aan de voordeur en zeker een uitlooptijd opleveren van 30 minuten. En dat kan toch niet de insteek zijn van de op zich positieve wijziging van de zondagsopening', aldus de ondernemers in de brief. Volgens hen zit in een sluitingstijd van 18 uur een veel natuurlijker verloop.

RoulatieOp dit moment mogen acht supermarkten in Zwolle op zondag de deuren openen. De coalitie van D66, VVD, PvdA en ChristenUnie wil dit loslaten, zodat alle supers op zondag open kunnen gaan. Ook de oppositiepartijen zijn gelukkig met dit plan. Of de supers tot 18 uur open mogen, was gisteravond nog niet duidelijk. Oppositiepartijen Swollwacht en SP lieten al wel vast doorschemeren geen moeite te hebben met het aanpassen van de openingstijden.

Lees ook: Debat zondagopenstelling in Zwolle