Nieuws Actueel

Hoe lang blijft jouw V&D nog open?

Van onze redactie 5 januari 2016

Vendgroningenvestigingenopendichtfailliet1065

Plaatselijke gemeentebestuurders en winkelmanagers hopen dat de filialen van V&D in hun gebied straks een doorstart maken. Dat blijkt uit een rondgang langs regionale media. Veel winkels blijven voorlopig nog even open. Op de laatste dag van het jaar werd het bedrijf failliet verklaard.

Een vestigingsmanager van V&D in Groningen laat weten dat de winkel in de stad voorlopig openblijft. In Drenthe (met onder meer filialen in Assen, Emmen en Meppel) zijn de winkels nog twee maanden open, zegt de bedrijfsleider uit Meppel.

Wethouder Eelco Eerenberg van Enschede gaat ervan uit dat de V&D op het lijstje staat van warenhuizen die straks een doorstart maken. En ook uit Arnhem en Nijmegen zal het concern niet volledig verdwijnen, denken wethouder Ben van Hees (Nijmegen) en de binnenstadsmanager van Arnhem.

In de Flevolandse vestigingen van V&D en La Place, in Almere en Lelystad, werken ongeveer 250 mensen. In Utrecht zijn er filialen in de stad Utrecht, Amersfoort, Zeist en Veenendaal. De elf vestigingen in Noord-Holland blijven vooralsnog open.

In Zuid-Holland zijn er onder meer winkels in Dordrecht, Gorinchem, Hellevoetsluis, Vlaardingen, Den Haag, Leiden, Rijswijk, Delft, Gouda, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn. Brabant telt er acht; Zeeland heeft een winkel in Goes en Limburg onder meer in Venlo, Heerlen, Maastricht, Sittard en Weert.