Nieuws Actueel

Blogtop 5: afkoop pensioen in eigen beheer

Paul Nielen heeft de eerste plek in onze blogtop 5 behaald met een actueel onderwerp, namelijk de afkoop van het pensioen in eigen beheer voor dga's. Wiebes heeft zijn wetsvoorstel aangepast waardoor het pensioen in eigen beheer binnenkort echt verleden tijd lijkt te zijn. Ben je benieuwd naar de rest van de blogtop5? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

De Ondernemer | Foto: ANP 3 februari 2017

Wiebes 1065 2

1. Afkoop van pensioen dga vanaf 1 april - Paul Nielen23 januari 2017 heeft staatssecretaris Wiebes de Tweede Kamer geïnformeerd dat hij zijn wetsvoorstel over de afkoop van het pensioen in eigen beheer voor de DGA heeft aangepast. Wat hem betreft wordt het op 1 april 2017 tot wet verheven. Het pensioen in eigen beheer lijkt daarmee binnenkort dan toch echt verleden tijd te zijn. De belangrijkste reden hiervan is dat de pensioenregels te complex zijn geworden.

2. Zo maak je van je kleine onderneming een groot succes - Renzo TaalWat is eigenlijk het geheim van bedrijven die een sterke groei doormaken en schijnbaar altijd tegemoet kunnen komen aan de verwachtingen van hun klanten? Die vraag beantwoord ik aan de hand van vijf tips voor de ambitieuze mkb’er. 3. Horeca iets voor jou? Zo ga je succesvol van start - Gerdine AnnaarsVeel mensen dromen over een eigen horecazaak. De Kamer van Koophandel krijgt dan ook regelmatig vragen over het starten of overnemen van een horecabedrijf. Veelvoorkomende vragen zijn: ‘Aan welke wetten en regels moet ik voldoen?’ en ‘Hoe financier ik mijn plannen?’.

4. Banken en accountants snappen niets van uw business! - Fred RutgersOp 3 februari verschijnt mijn nieuwe boek 'Zo kraak je op legale wijze de bankkluis'. In dit boek geef ik waardevolle tips over hoe je een kansrijke financieringsaanvraag kunt indienen bij de bank. Goede plannen verdienen het om uitgevoerd te worden. In dit boek leg ik uit dat je niet zomaar voor alles kunt rekenen op de kennis van banken en accountants van jouw vak. Graag deel ik deze kennis hier met jou.

5. In 6 stappen naar een goede privacystrategie - Kees Zorge28 januari 2017 is Dag van de Data Privacy. Wat is data privacy eigenlijk? Veel mensen denken dat data privacy en data security hetzelfde betekenen. Dit misverstand is begrijpelijk wanneer u zich realiseert dat beide begrippen hand in hand gaan. De waarheid is echter dat security prima haalbaar is zonder privacy, maar dat privacy onder security een lege huls is. Letterlijk vertaald is data privacy het recht van een individu om te beslissen welke data hij of zij wenst te delen met een ander.