Nieuws Actueel

Bloomberg: Intel wil miljarden extra voor bouw Duitse chipfabriek

De Amerikaanse chipproducent Intel wil nog eens 4 tot 5 miljard euro aan subsidies van de Duitse regering om verder te gaan met de bouw van een nieuwe chipfabriek bij de Duitse stad Maagdenburg. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

ANP 8 maart 2023

ANP080323209 1

Het bedrijf stelde de bouw eind vorig jaar al uit vanwege economische tegenwind. Eerder was Intel overeengekomen met de Duitsers om het fabriekencomplex te bouwen met 6,8 miljard euro aan overheidssteun. Het bedrijf heeft echter nu meer geld nodig door verschillende tegenvallers. Dat komt door gestegen kosten voor onder meer bouwmaterialen en energie, en een gedaalde vraag naar halfgeleiders, maakte Intel eerder zelf bekend.

Intel gaat mogelijk ook een project in Italië uitstellen, een ander belangrijk onderdeel van het Europese uitbreidingsplan van het concern, zeggen de bronnen. Gesprekken met de Italiaanse regering hierover zijn gaande.

De Europese Unie heeft een doelstelling om in 2030 een vijfde van alle chips in de wereld te produceren, om zo minder afhankelijk te zijn van Aziatische leveranciers.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws