Nieuws Actueel

Boerin Bertie als voorbeeld voor Zeeuwse zakenvrouw

Boerin Bertie Steur ontvangt de Vrouw in de Media Award voor Zeeland. De bekende Vlissingse heeft zich in 2016 volgens 31 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Dat schrijft de PZC.

PZC | Foto: ANP 26 januari 2017

Boerin Bertie Steur ANP

Op de tweede plaats eindigde wielrenner Megan Arens gevolgd door Monique van Velzen, directeur van het Middelburse bedrijf AVV Vastgoed.

Zeeuwse ambassadeur

Bertie Steur, in het dagelijks leven boerin en hobby-DJ, won in 2016 Expeditie Robinson. Volgens de stemmers heeft Steur door haar optredens in de media in alle opzichten bijgedragen aan het doorbreken van rolpatronen. Steur wordt gezien als ambassadeur voor Zeeland en Schouwen-Duivenland.

Wielrenner Megan Arens viel bij de stemmers op doordat ze in 2016 op 9-jarige leeftijd Nederlands Kampioen jeugdwielrennen werd. De stemmers beloonden Monique van Velzen vanwege haar maatschappelijke betrokkenheid, bevlogenheid en het uitdragen van haar ambitie op zakelijk vlak.

Vrouwelijke deskundigen

De award is een initiatief van vakerindemedia.nl, een platform waarop vrouwelijke experts media-aandacht kunnen genereren bij ruim 1300 aangesloten journalisten. De initiatiefnemers zetten zich o.a. met de jaarlijkse awards in voor het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwelijke deskundigen in de media.