Aangeboden door Willy Naessens Nederland

Branded Content Bouw

MCB Direct opent nieuwe vestiging op groenste bedrijvenpark van Nederland

MCB Direct groeit uit haar jasje. Deze metaalpartner combineert het brede assortiment van MCB met klantspecifiek maatwerk, van bewerkingen tot aan verpakken en just in time leveringen. En dat spreekt steeds meer klanten aan. Daarom bundelt MCB Direct haar kracht en expertise nu in vier grotere vestigingen. Willy Naessens Nederland realiseerde het kantoor in Deventer: een duurzaam en natuurinclusief pand op het groenste bedrijvenpark van Nederland.

Crissy Mulder 21 mei 2023

Jerry I Jben

Vestigingsmanager Jerry IJben van MCB Direct. Foto: Lars Smook.

tracking pixel

MCB Direct is onderdeel van MCB Group en leverancier en strategisch partner in de maakindustrie, vertelt vestigingsmanager Jerry IJben. „Wij leveren metaal en non-ferro. Daarin willen wij onze klanten zoveel mogelijk ontzorgen. Dat betekent dat we ons werk op maat, in de gewenste hoeveelheden met de nodige voorbewerkingen én in de juiste verpakking aanleveren. En dat concept slaat aan! Steeds meer klanten willen gebruikmaken van onze service. Om daar gehoor aan te kunnen geven, voegden wij onze acht voormalige vestigingen samen tot vier gloednieuwe toekomstbestendige XL-vestigingen, waarin innovatie en duurzaamheid voorop staan.”

Groter team, moderner machinepark

Martien Menting is als projectmanager verantwoordelijk voor de reorganisatie van acht naar vier vestigingen. Volgens hem een welkome efficiëntieslag. „Doordat wij in de oorspronkelijke vestigingen te beperkt waren in ruimte en flexibiliteit, hadden we daar te maken met verschillende uitdagingen. Door onze snelle levertijden, webshop en dagelijkse distributie zijn vestigingen dichtbij de klant minder belangrijk. Daarom kiezen we nu voor minder, maar grotere en modernere vestigingen. Daar werken we met grotere teams, waardoor we nog flexibeler kunnen zijn voor onze klanten. En integreren we een uitgebreider machinepark met nieuwe zaagmachines, die een nog hogere kwaliteit leveren.”

“We kiezen bewust voor minder, maar grotere en modernere vestigingen”

Martien Menting

Ook de inrichting is anders, vertelt Menting. „Voorheen stonden al onze machines bij elkaar in het midden van de fabriek. Nu hanteren we twee aparte componenten: één voor staal en één voor roestvrij staal. Daarmee garanderen wij onze klanten in de voedingsindustrie nul procent kans op vervuiling. Binnen deze compartimenten namen we ook een aantal zaagstraten op, waarvoor wij een slimme flow uitdachten: van grote materialen opslaan, naar kleiner verdelen, dan naar de zaagmachine en uiteindelijk naar de expeditie. Zo houden we de kosten laag en onze service uitmuntend.”

4.173 vierkante meter betonbouw

Eén van deze vernieuwde vestigingen staat in Deventer. Daar koos MCB Direct voor een samenwerking met ontwikkelaar Coffr en bouwbedrijf Willy Naessens Nederland. Zij realiseerden een modern pand met een oppervlakte van maar liefst 4.173 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. Volgens Menting een innovatief eindplaatje. „Coffr is één van onze vaste relaties en werkte vaker samen met Willy Naessens Nederland. Zodoende kwamen ook wij met deze bouwpartner in aanraking.”

“Wat we zagen, beviel ons wel: koele zomers, warme winters en een lichtgrijs geheel, waardoor er minder verlichting nodig is”

Jerry IJben

Toen Coffr de heren van MCB Direct voor het eerst vertelde over betonbouw, moesten zij wel even wennen aan dat idee, vertelt IJben. „Wij waren het namelijk gewend om in een stalen frame te zitten. Daarom nam Willy Naessens ons mee naar AB InBev, een prachtig pand uit de koker van Willy Naessens. Daar proefden we voor het eerst aan betonbouw. En wat we zagen, beviel ons wel: koele zomers, warme winters en een lichtgrijs geheel, waardoor er minder verlichting nodig is.”

Groenste bedrijvenpark van Nederland

Het nieuwe pand staat op het A1 Bedrijvenpark Deventer: één van de groenste bedrijvenparken van Nederland. Dat nam Willy Naessens mee in het ontwerp, vertelt Menting. „Deze nieuwste MCB Direct vestiging is duurzaam en natuurinclusief gebouwd. Zo is het pand gemaakt van herbruikbare prefab betonelementen en voorzien van een groen sedumdak en voldoende zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn. Daarnaast hebben we groene wanden, voorzien van vogelhuizen en insectenhotels. En kijk je naar buiten? Dan kijk je recht de natuur in. Daardoor is het geheel niet alleen een duurzaam totaalplaatje, passend bij de duurzaamheidsambities van MCB, maar ook nog eens het mooiste gebouw van MCD Direct geworden.”

“Door steeds ver vooruit te kijken kwamen wij nooit voor verrassingen te staan en werd het project stipt, binnen het budget en conform de gestelde kwaliteitsnormen aan ons opgeleverd”

Stefan van den Brink

Geen verassingen

Op de vraag of de heren nog eens met Willy Naessens Nederland samen willen werken, klinkt een volmondig ‘ja’. IJben: „We hebben het hier over een professionele organisatie die een strakke planning weet te hanteren. Er liep altijd een vast contactpersoon rond op de bouw, waarmee je snel kon schakelen. Ook nu nog, in de laatste fase, waarin de opleverpuntjes worden afgehandeld. Het is een kwestie van een belletje en dan staan deze professionals voor je klaar. In één zin: een zeer fijne samenwerking.”

Ook Stefan van den Brink, ceo Coffr, is dik tevreden over de samenwerking met Willy Naessens Nederland. Hij werkt al ruim tien jaar met deze uitvoerende bouwpartner samen. „Door steeds ver vooruit te kijken kwamen wij nooit voor verrassingen te staan en werd het project stipt, binnen het budget en conform de gestelde kwaliteitsnormen aan ons opgeleverd. Wederom werd een duurzaam gebouwde parel aan onze ontwikkel-portefeuille toegevoegd.”


Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Willy Naessens Nederland.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws