Nieuws Actueel

Brabantse ondernemer (22) nieuwe eigenaresse van New Kids-friettent

Hoewel de vorige eigenaar van friettent 't Pleintje in Den Dungen af wilde en ook de grondeigenaar het mooi geweest vond, wist Melissa van Hintum (22) de boel te redden. Inmiddels is Van Hintum sinds augustus de nieuwe eigenaar van de uit de New Kids-films bekende friettent.

Jarry Popelier | Foto: Jan Zandee 8 november 2017

Pleintje003

Vrijgezellenfeest

Ze had het vooraf aan de telefoon al voorspeld. En ja hoor, deze zaterdagmiddag staan er al gelijk tien Duitsers in haar friettent, 't Pleintje in Den Dungen. Het is alweer even geleden dat de twee New Kids-films uitkwamen (2010 en 2011), maar nog altijd is de frietkot - die een belangrijke rol speelt in de films - een soort bedevaartsoord voor liefhebbers.

,,Die komen nog iedere dag", zegt Melissa van Hintum (22), sinds augustus de nieuwe eigenaar van 't Pleintje. Ze heeft net een groep eters gehad die hun vrijgezellenfeest in haar zaak begonnen. ,,De eerste jaren na de films hadden we ieder weekend tien tot vijftien van die groepen, die tijd is voorbij. Maar we hebben bijna iedere zaterdag nog wel een vrijgezellenfeest."

Lees ook: Aadorpse snackkoning bakt 50.000 kilo patat per jaar in zijn achttien snackwagens

Niet betalen

Bijna had de friettent niet meer bestaan. De vorige eigenaren wilden er vanaf en de grondeigenaar vond het ook mooi geweest. Maar Melissa zette alles op alles en mocht de tent toch overnemen. Ze heeft met de gemeente moeten afspreken dat de zaak in 2019 veertig vierkante meter groter wordt en daarmee ook een ander uiterlijk krijgt.

Het zal Alex (27) en Theo (25), twee van de tien collega's uit de regio Düsseldorf, een zorg zijn. ,,We moesten dit één keer in ons leven hebben gezien", zegt Alex, terwijl hij het heeft over een doodgewone friettent en niet over Napels of Mekka. ,,We willen allemaal zo'n leven als zij. Bier drinken en niks doen. Wij gaan straks ook nergens voor betalen", grapt Theo.

Maaskantje

Een uur later stappen er weer vier Duitsers 't Pleintje binnen. Ze lachen om het plaatsnaambord van Maaskantje, dat boven de toog hangt. Het is de enige uiting met een link naar de films. Zelfs de knoepert staat niet meer op de kaart. ,,We waren nog de enige friettent waar ze een beetje verkocht werden, dus die worden niet meer gemaakt", zegt Melissa, die tegenwoordig in Maaskantje woont.

Hoewel ze nog iedere dag New Kids-gerelateerde vragen krijgt, is ze zelf niet idolaat van de films. Wel van de zaak. ,,Andere kinderen schreven vroeger in vriendenboekjes dat ze draak of prinses wilden worden. Ik schreef altijd dat ik friet wilde bakken. We woonden om de hoek, ik haalde hier altijd friet voor het gezin. Toen ik zeven of acht werd, vroegen de vorige eigenaren wat ik wilde voor mijn verjaardag. Ze bedoelden een kroket of frikandel, maar ik zei: 'Een dagje meehelpen.'" Ze laat een ingelijste foto zien als bewijs.

Onderwijs

Vanaf haar vijftiende werd het haar bijbaantje. ,,Ik heb mijn diploma's in de zorg en het onderwijs, maar dat haalde het niet bij de friettent. Ik vind het gewoon leuk om friet te bakken en je krijgt allerlei verschillende soorten mensen in de zaak. Dat vind ik mooi."