Nieuws Actueel

Breuk in bestuur Winkelhart

De discussie over nieuwe impulsen voor het Winkelhart Etten-Leur leidt tot een breuk tussen de winkeliersverenigingen, meldt BN/DeStem.

Herbert Kats 16 maart 2016

Winkelstraat Amsterdam openingstijden

De nieuwe koers van het Winkelhart Etten-Leur is niet zonder slag of stoot tot stand gekomen. Het bestuur van een van de drie winkeliersverenigingen is opgestapt. Wel zijn er al kandidaten om hen op te volgen. Het afgelopen half jaar is gesproken over nieuwe impulsen, een ander pr-beleid en nieuwe winkels. Dat alles moet leiden tot meer bezoekers. De weg daar naar toe blijkt geen populaire gespreksstof, maar uiteindelijk zegt voorzitter Frank Baremans van de overkoepelende winkeliersvereniging Winkelhart: "Het is pijnlijk, maar we hebben afscheid moeten nemen van enkele mensen." Voor centrummanager Cees van Veen is in de nieuwe opzet geen plek meer. Hij onthoudt zich van commentaar: "Dat kan niet anders. Er moeten nog zaken worden afgehandeld."

Uit reacties blijkt dat vooral het bestuur van winkeliersvereniging Promenade zich niet kon vinden in de koers. Voorzitter Lilian Linders reageert vooralsnog niet. Door de strubbelingen opereren de drie winkeliersverenigingen tot de zomer 'wat losser' van elkaar, licht Frank Baremans toe.