Nieuws Actueel

Britse maker vliegtuigmotoren Rolls-Royce ziet herstel vraag

De Britse bouwer van vliegtuigmotoren Rolls-Royce ziet de vraag toenemen nu de luchtvaart herstelt van de coronapandemie en er weer veel meer wordt gevlogen, waaronder op lange afstanden. Rolls-Royce is een belangrijke leverancier van motoren voor vliegtuigen voor langere afstanden.

ANP 4 augustus 2022

ANP040822095 1

Zo zijn de krachtige Trent-turbines van het bedrijf gebruikt voor de Airbus A330, A340, A350 en A380 en de Boeing 787 en 777. Vanwege het aantrekkende toerisme worden weer meer toestellen besteld door luchtvaartmaatschappijen. Omdat veel meer wordt gevlogen moet ook meer onderhoud worden gepleegd door Rolls-Royce aan motoren en worden meer reserve-onderdelen geleverd.

Tijdens de coronacrisis leed het bedrijf nog miljardenverliezen omdat de luchtvaart was ingestort. Om overeind te blijven werden duizenden banen geschrapt bij Rolls-Royce.

Het concern zegt vast te houden aan zijn financiële verwachtingen voor het gehele jaar, met onder meer een hogere omzet dan in 2021. Topman Warren East van Rolls-Royce treedt eind dit jaar af. Hij zal dan worden opgevolgd door Tufan Erginbilgic, die eerder jarenlang voor olieconcern BP heeft gewerkt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws