Nieuws Actueel

Broer en zus openen succesvolle spa in Dordrecht

Wouter van der Spoel heeft zich helemaal ondergedompeld in de Spa-wereld, bericht het AD De Dordtenaar. Samen met zijn zus runt hij een wellness in Dordrecht. Zij focust zich op de beautykant. Hij op de dagelijkse gang van zaken.

Ilse van Driel | Foto: Ilse van Driel 1 december 2017

Spring City Spa 2 ILSE VAN DRIEL

Samen met zijn zus Georgina bestiert de Dordtenaar sinds deze maand de Spring City Spa op de Voorstraat-Midden in Dordrecht. Waar zijn zus al dertien jaar in de beautybranche werkzaam is, komt Wouter (35) net kijken. Genoeg ervaring in de marketing, een paar jaar voor de klas gestaan en nu tussen de make-up en de crèmetjes. ,,Maar dat gedeelte neemt Georgina vooral voor haar rekening hoor", moet hij lachend bekennen. ,,Ik houd me meer bezig met de dagelijkse gang van zaken."

En de puntjes op de i zetten, zo blijkt wel: ,,Heb je nou een glas op een schoteltje gekregen? Dat gaan we anders doen", merkt hij op. ,,En die muziek, ja, daar zijn we ook nog niet helemaal uit. Ik dacht eerst aan klassiek, maar dat werkte toch ook niet helemaal." Het zijn zaken waar hij nu tijd voor heeft. Dat was de afgelopen maanden wel anders.

Lees ook: Het hele jaar rond klanten trekken

Afgebikte muur

Nadat ze de sleutel kregen in augustus, is er non-stop geklust in het gigantische pand, midden in de drukke winkelstraat. En het resultaat mag er zijn. Strakke, zwarte stellingkasten steken stoer af tegen de ruwe, afgebikte muur. De producten keurig uitgelijnd, op kleur en merk gesorteerd. In het midden een muur bedekt met mos, met daarnaast een heuse boom, die tot aan de volgende verdieping reikt. ,,Die boom, die wilde ik per se", vertelt Van der Spoel. ,,Dat was één van de eisen voordat ik hier aan begon: ik wilde samen met mijn zus een spa beginnen, de looks moesten wit en industrieel zijn en ik wilde een boom."

Wouter kan zijn eisenlijstje punt voor punt afvinken. Een maand geleden vierden ze - zij het stilletjes - de opening van de spa. Afgelopen week gingen de deuren officieel open.

Af is het echter nog niet. De benedenverdieping is nu open voor publiek. Daar kunnen mensen onder meer terecht voor make-up advies, pedi -en manicure en verzorgingsproducten.

Voor de verdiepingen daarboven hebben Wouter en zijn zus grootse plannen: er komen sauna's, jacuzzi's, massagetafels en -kamers op de eerste verdieping. De sauna's kunnen voor kleinere groepen of privégebruik worden gereserveerd. ,,Dordt is toch een eiland hè. Ik denk niet dat mensen er op zitten te wachten dat ze 's avonds in het café opeens naast iemand zitten, met wie ze een paar uur daarvoor nog in de sauna zaten."

Nog een verdieping hoger, in een ruimte die nu nog akelig kaal, koud en grijs is, komt een yogastudio en ruimte voor personal training.

Het moet allemaal in januari af zijn. Er moet nog veel gebeuren, weet de eigenaar ook, maar hij ziet het al helemaal voor zich.

,,Het pand leent zich er zo goed voor. We hebben voordat we hieraan begonnen ook nog gekeken naar de Waalse Kerk, maar dit past nu zo goed", vertelt hij terwijl hij trots door de nog lege ruimtes loopt.

Schoonheid

Met al die aspecten samen - beauty, beweging, ontspanning en genieten van mooie, lokale producten - trekt de Spring City Spa schoonheid naar een hoger level dan enkel en alleen een mooi stel wimpers en keurig gelakte nagels.

,,Met alleen een schoonheidssalon redden we het niet, daarvoor is de concurrentie te groot. Maar schoonheid is zóveel meer dan dat, dat willen we hier uitdragen."

Ik denk niet dat mensen er op zitten te wachten dat ze ’s avonds in het café opeens naast iemand zitten, met wie ze een paar uur daarvoor nog in de sauna zaten

Wouter van der Spoel, eigenaar Spring City Spa