Nieuws Actueel

Broers maken droom waar met uniek supermarktconcept in Haaksbergen

Food en horeca bij elkaar brengen? Niek en Tijn Leussink speelden al met het idee toen Markt 2 leeg kwam te staan. Dat schrijft Tubantia/Enschede.

Esther Rouwenhorst | Foto: Lars Smook 4 augustus 2017

Jumbo Haaksbergen Niek Tijn Leussink

Een andere partij ging met het vroegere horeaca-pand Markt 2 aan de haal, maar de ideeën bleven spelen in de hoofden van de ondernemers. Binnenkort worden ze alsnog werkelijkheid, in de vernieuwde supermarkt aan de Stationsstraat.

Bierwereld

"We hebben veel mensen in de winkel. Daar moet meer plezier uit te halen zijn", vertelt Niek Leussink over de plannen. En dat zijn er nogal wat. In totaal kent de super na de verbouwing, die duurt van 16 tot en met 29 augustus, zo'n twintig specials. De meest bijzondere is misschien wel de zogenaamde Bierwereld, compleet met 'ijskelder'.

Lees ook: Jumbo feliciteert zichzelf: 'Weer een plek minder voor een hotel'

IJskelder

"Het is een hoek in de winkel die is ingericht met groene tegeltjes en koper, zoals je dat ook aantreft in de brouwerij van Grolsch", licht Niek Leussink toe. In de hoek komt een grote koelcel, die is aangekleed als een ijskelder. "We drinken het koel, dus verkopen we het straks ook koel", aldus de ondernemer.

Uniek concept

De bierplannen van de grootgrutter gaan verder. Binnenkort is het aan de Stationstraat ook mogelijk om zelf beugelflessen te vullen met speciaalbieren van Grolsch, die door de regel alleen de horeca verkrijgbaar zijn. Verschil met de horeca is dat de bieren getapt in de super niet ter plekke geconsumeerd worden. "Nee, thuis drinken", vertelt Niek Leussink. "Dit is een uniek concept. Niet alleen voor supermarkten in Nederland, maar ook voor Grolsch. Het sluit aan bij een nieuwe bierbeleving. Het is niet langer alleen maar met kratten sjouwen - bier is een specialiteit geworden."

Steigers

Buiten is er al drie maanden gewerkt aan het pand, dat al die tijd in de steigers heeft gestaan. Nu die langzaam verwijderd worden, verschijnt er, met een knipoog naar het verleden, een industrieel ogend sheddak. Veel glaswerk in de pui en een overkapping aan de gevel met daaronder zitjes moeten de metamorfose buiten compleet maken.

Terras

Ook intern wordt er wel wat veranderd. Zo komt er een terras met zo'n 25 zitplaatsen, waar de klant koffie of thee kan drinken, een pizza of een kippetje uit de oven kan nuttigen of zich vers bereide sushi kan laten serveren.

Verhuizing

Door het pand aan alle kanten wat uit te breiden is er zo'n 300 vierkante meter aan de winkel toegevoegd. Niek Leussink: "Dat biedt de mogelijkheid om zaken toe te voegen zonder het assortiment in te perken." De expansiedrift betekent echter wel dat André's Schoen- en Sleutelservice moet verhuizen. Zaterdag sluit eigenaar André Westendorp de deuren, om plaats te maken voor Gall & Gall. De slijterij schuift enkele meters op. "5 september open ik de deur op een nieuwe locatie", vertelt de schoenmaker. Waar dat is wil hij niet kwijt, wel dat de verhuizing in goed overleg gaat met de Leussinks. "De eerste week haal ik de machines uit het huidige pand, in de vierde week plaats ik ze in het nieuwe pand."