Nieuws Actueel

Brussel onderzoekt overname Call of Duty-maker door Microsoft

De Europese Commissie is een diepgaand onderzoek begonnen naar de overname van gameontwikkelaar Activision Blizzard door Microsoft. Brussel maakt zich er zorgen over dat de populaire Call of Duty-spellen van Activision straks alleen nog maar op de Xbox van Microsoft te spelen zijn en niet meer op andere spelcomputers of de pc.

ANP 8 november 2022

ANP081122216 1

Met de begin dit jaar aangekondigde deal is een bedrag van 69 miljard dollar gemoeid. Destijds beloofde Microsoft onder meer dat de game voorlopig ook voor de PlayStation van rivaal Sony beschikbaar blijft vanwege een nog geldende overeenkomst tussen Sony en Activision.

Maar het hoofd van de gamingdivisie van Sony zei in september dat het aanbod van Microsoft om Call of Duty ook een beperkte tijd voor de PlayStation beschikbaar te houden ontoereikend is.

Gamesector

De Europese concurrentiewaakhond deed afgelopen tijd al een voorlopig onderzoek naar de megaovername door Microsoft. Daaruit kwam naar voren dat het Amerikaanse concern straks niet alleen de mogelijkheid heeft om de toegang tot spellen van Activision te beperken maar daar ook belang bij heeft.

De laatste tijd zijn er legio deals gesloten in de gamesector omdat Microsoft en Sony er zeker van willen zijn dat er nog genoeg games in het vat zitten voor hun spelcomputers. De Britse mededingingswaakhond stelde eerder al dat de overname van Activision Blizzard de sector zou kunnen schaden als Microsoft zou weigeren rivalen toegang te geven tot de best verkopende games van Activision.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws