Nieuws Actueel

Brussels Airlines schrapt 315 vluchten om driedaagse staking

Brussels Airlines annuleert 315 vluchten tijdens een driedaagse staking in de Belgische hoofdstad van het cabinepersoneel en de piloten later deze week. Daardoor worden 40.000 passagiers getroffen, aldus de luchtvaartmaatschappij. Het personeel staakt donderdag, vrijdag en zaterdag onder meer tegen de volgens hen te hoge werkdruk.

ANP 21 juni 2022

ANP210622146 1

Van 23 tot en met 25 juni moet Brussels Airlines ongeveer 60 procent van haar geplande vluchtschema schrappen. Tickethouders worden uiterlijk dinsdag van de annuleringen en mogelijke alternatieve vluchten op de hoogte gebracht, zegt de maatschappij in een persbericht. Ook zegt ze de gevolgen van de stakingsacties op de drempel van het zomerseizoen te betreuren. Er waren einde deze week 533 vluchten gepland, inclusief charters, voor 70.000 reizigers.

Volgens de maatschappij heeft ze recent 225 nieuwe bemanningsleden aangetrokken en het vluchtschema verlicht met het schrappen van 148 vluchten.

Het vliegverkeer vanuit Brussels Airport lag maandag al helemaal stil vanwege een nationale staking. Ook Nederlandse reizigers maken vaak gebruik van het nationale vliegveld in Zaventem nabij Brussel.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws