Nieuws Actueel

Cafetaria Toontje krijgt een broertje

Naast een goedlopend cafetaria op bedrijventerrein De Ooijk beginnen Toon en Margé Heesbeen nu ook een restaurant aan de Omhoeken in Zaltbommel: Toontje in de Stad. "Dat is zeker spannend, maar we hebben wel een gunfactor." Dat schrijft het Brabants Dagblad.

Iris van Iersel | Foto: Marc Bolsius 13 januari 2017

Toontje in de stad Zaltbommel

Voor Toon en Margé Heesbeen begon het avontuur met cafetaria Toontje, genoemd naar hun zoontje, aan de Schimminck, randje Zaltbommel. In april 2014 werd de zaak geopend. Margé: "De vorige eigenaar gaf aan dat hij eruit wilde. Wij zagen dit meteen als een kans. We zijn toen brutaal naar binnen gestapt en gaan informeren. Aangezien we allebei ervaring in de horeca hadden, durfden we het avontuur aan te gaan. Ondanks dat de huurprijs vrij hoog lag en we niet alles meehadden, is het een succes geworden."

Sceptisch

In Zaltbommel stonden ze namelijk niet meteen te springen om de komst van cafetaria Toontje. "De vorige eigenaar heeft het niet zo lang volgehouden. Mensen waren daardoor sceptisch: waarom zouden wij het wél goed doen? Maar we hebben ons bewezen en het liep heel goed af."

Nieuwe kans

En nu openen ze nog een tent, een restaurant, Toontje in de Stad genaamd. "Toevallig kwam eind 2016 een nieuwe kans op ons pad: een pand in de binnenstad van Zaltbommel. We kregen via via te horen dat een restaurant aan de Omhoeken leeg kwam te staan."

Invulling

Daar sloot mediterraans restaurant Marrakech na een jaar alweer de deuren. "Samen zijn we toen gaan nadenken over hoe we dit invulling konden geven. Dat werd in de vorm van een Nederlands restaurant. We zijn twee maanden geleden gaan kijken en vanaf toen is het heel snel gegaan. Voor de opening zijn we nu nog volop bezig om alles rond te krijgen."

Schappelijke prijs

In Zaltbommel zijn aardig wat eetgelegenheden, toch ontbrak er volgens hen nog iets. "In de stad was nog geen restaurant waar je voor een schappelijke prijs gewoon en lekker kunt eten. Op ons menu staan daarom gerechten die bijna iedereen wel lust, denk aan varkenshaas, carpaccio of een schnitzel."

Uitgaanpubliek

Toontje in de Stad hoopt daarmee ook het uitgaanspubliek te kunnen bedienen. "Na tien uur 's avonds kun je in Zaltbommel vrijwel nergens meer terecht, terwijl er genoeg mensen zijn die dan trek krijgen. Daar passen we onze openingstijden op aan."

Menukaart

Op de menukaart staan gerechten die bekend zijn uit hun cafetaria, maar ook maaltijden die nieuw zijn of tijdelijk worden aangeboden, naar wens van de klant. "Bij ons is alles wel mogelijk, we luisteren graag naar de behoefte van onze klanten. Voor carnaval denken we bijvoorbeeld na over stamppotten. Niet iedereen heeft een paar dagen achter elkaar zin in friet."

Argusogen

Margé verkast mee naar de Omhoeken 1. De opening daar staat gepland voor woensdag 18 januari. "Toon blijft in de cafetaria met ons vaste personeel, ik ga naar Toontje in de Stad met een nieuw team. Dat is zeker spannend, maar ik heb er vertrouwen in. We hebben ook wel een gunfactor. De reacties vanuit de stad zijn positief."

De 'buren' in de Nieuwstraat zullen de komst van het restaurant waarschijnlijk met argusogen volgen. Zij schreven onlangs nog een brief aan de gemeente Zaltbommel over de overlast van de horeca in deze hoek van het centrum.

Gerelateerde artikelen

Chinezen willen plek Toontje kopen