Nieuws Actueel

'Centrum Dronten moet gezelliger'

Leo Hoksbergen (48) uit Hasselt is voor de rest van het jaar benoemd tot centrummanager in Dronten. Het mag wel wat gezelliger worden in winkelcentrum Suydersee, zegt hij tegen De Stentor.

Herre Stegenga 7 juli 2016

Winkelen rosada 1065

Hoe komt de stichting DOES (Dronter Ondernemersfonds Evenementen Suydersee) bij u terecht?"Ik ben betrokken geweest bij de oprichting van de stichting (die evenementen gaat organiseren in Suydersee, red.) vanuit de winkeliersvereniging. Ik kende dus al ondernemers in Dronten."

Twee jaar geleden stopte u als centrummanager in Harderwijk omdat u het werk niet meer kon combineren met uw eigen bedrijf. Waarom lukt het nu wel in Dronten?"Ik was toen bezig met het opzetten van mijn bedrijf Ewoning, dat kostte veel tijd. Bovendien vroeg Harderwijk meer van me, ik werkte daar drie dagen in de week. Ik werk maar een dag per week voor Dronten. Dat is goed te combineren."

Wat gaat u precies doen?"Ik zit nog in een kennismakingsperiode, die duurt tot en met de zomer. Daarna gaat het echt beginnen. Kijk, in september bestaat het winkelcentrum tien jaar. Dat wordt gevierd met een aantal thema-zaterdagen. Daar zijn we nu al druk mee bezig trouwens. Verder ligt er een meerjarenplan om het winkelcentrum verrassender en sfeervoller te maken. En we kijken met een werkgroep van de gemeente naar de leegstand in het winkelcentrum, met de bedoeling om daar iets op te vinden."

Wat vindt u eigenlijk van het centrum?"Het is modern, goed gebouwd en strak ingedeeld. Parkeren kan rondom, dat is goed geregeld. Alleen op het gebied van beleving en sfeer is er inderdaad nog wel een slag te maken. Dat vinden de klanten ook, blijkt uit een koopstromenonderzoek. Mensen uit Dronten en omgeving zijn trouw aan het winkelcentrum, maar ze missen gezelligheid. Daar gaan we aan werken. Dan kun je denken aan een sfeervolle aankleding van het winkelcentrum."

De tijd is beperkt. U bent aangesteld tot het einde van het jaar. Is er een kans op verlenging?"In november gaan we evalueren. Dan zien we wel verder."