Nieuws Actueel

China legt Amerikaanse directeuren sancties op om steun Taiwan

China wil de directeuren van defensie- en luchtvaartconcern Raytheon en de defensiedivisie van vliegtuigfabrikant Boeing sancties opleggen. Volgens China zouden de Amerikaanse bedrijven betrokken zijn bij de verkoop van wapens aan Taiwan. Wat de sancties behelzen is niet bekend.

ANP 16 september 2022

ANP160922131 1

Het is de eerste keer dat China individuen binnen bedrijven confronteert met sancties. Het gaat om Raytheon-directeur Gregory Hayes en de directeur van Boeing Defense, Space and Security Ted Colbert.

De sancties zijn een reactie op een besluit van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Begin september keurde dat ministerie de verkoop van militair materieel aan Taiwan goed. Het Pentagon kondigde de steun aan in nasleep van militaire oefeningen door China rond Taiwan. Dat deed China nadat de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi Taiwan bezocht.

China beschouwt Taiwan als afvallige Chinese provincie. Taiwan verwerpt dat. Het eiland heeft een eigen regering in de hoofdstad Taipei.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws