Nieuws Actueel

Club Monte Carlo kan borst natmaken

Jasper van Gruijthuijsen 6 januari 2016

Clubmontecarlo1065

De gemeente Nijmegen legt mogelijk een sanctie op aan Club Monte Carlo naar aanleiding van het uit de hand gelopen nieuwjaarsfeest. De politie moest ingrijpen vanwege vechtpartijen in en buiten de discotheek aan de Wijchenseweg, laat een politiewoordvoerder aan De Gelderlander weten.

De politie zet haar bevindingen over de nieuwjaarsnacht bij Monte Carlo op papier voor de gemeente. Volgens een woordvoerder van de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls zal dan worden besloten of en zo ja welke maatregelen de gemeente neemt. "Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een waarschuwing. Maar daar wil ik verder niet op vooruitlopen."

De onrust buiten ontstond omdat honderden feestgangers lange tijd in de rij stonden. Volgens de politiewoordvoeder slaagde de organisatie er niet in 'de druk bij de deur te verminderen'. De woordvoerder: 'De toestroom van bezoekers was van dien aard dat het voor de ingang van Monte Carlo te gevaarlijk werd. Mensen kwamen in de verdrukking en portiers waren niet in staat de orde te handhaven. Ook raakten enkele bezoekers onwel in de mensenmassa. Door deze chaotische situatie kwam de openbare orde in het geding en liepen mensen gevaar.'

De politie besloot vervolgens dat niemand meer naar binnen mocht en dat het feest een uur eerder moest stoppen. De woordvoerder kon niet vertellen of er gewonden zijn gevallen of aanhoudingen verricht.

Burgemeester Bruls, die zei dat het ook in de club druk was, wil in gesprek met de uitbaters van Club Monte Carlo, de opvolger van Matrixx. Op de Facebookpagina van de discotheek stelt 'Team Monte Carlo' onder meer dat binnen nog ruimte was voor 800 bezoekers (de club heeft een capaciteit van 1.600). Het team begrijpt daarom niet waarom er niemand naar binnen mocht.

Een medewerkster laat op dezelfde Facebookpagina weten dat gedupeerden hun geld terugkrijgen. Een 'normaal kaartje' kostte 15 euro. Ook waren VIP-kaarten voor 500 en 1.000 euro te koop. Of zij spreekt namens Monte Carlo is onduidelijk. Niemand van de club was telefonisch bereikbaar voor commentaar.