Nieuws Actueel

CNBC: Musk is op zoek naar nieuwe topman voor Twitter

Elon Musk is actief op zoek naar een nieuwe topman voor berichtendienst Twitter. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwszender CNBC op basis van bronnen rond het bedrijf. Musk vroeg Twitter-gebruikers in een peiling onlangs of hij moest vertrekken als topman bij Twitter, dat hij eind oktober voor 44 miljard dollar kocht. Een meerderheid van de mensen die de peiling invulde gaf aan dat de miljardair moest vertrekken.

ANP 20 december 2022

ANP201222183 1

De zoektocht zou al begonnen zijn voordat Musk die poll uitschreef. Vorige maand gaf de baas van Tesla al aan dat hij op termijn de dagelijkse leiding van Twitter aan iemand anders wilde overdragen.

Sinds Musk Twitter overnam heerst er chaos bij het socialemediabedrijf. Musk ontsloeg meer dan de helft van het personeel, liet een nieuwe versie van de abonnementsdienst introduceren die tot misbruik leidde, zocht ruzie met Apple en zag veel adverteerders zich voorlopig terugtrekken.

Ook besloot hij links naar concurrerende diensten te verbieden op Twitter. Concurrent Mastodon, dat voor de overname van Twitter door Musk zo'n 400.000 actieve gebruikers had, is naar 2,5 miljoen gebruikers gegroeid.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws