Nieuws Actueel

CNV: duizenden chauffeurs streekvervoer hebben werk neergelegd

Duizenden werknemers in het openbaar vervoer hebben maandag het werk neergelegd, meldt vakbond CNV. "Verspreid over 97 locaties hebben vakbondsleden zich vanmorgen gemeld om aan de 5-daagse staking mee te doen. In grote delen van het land zijn bussen vandaag in de stalling gebleven", stelt de bond.

ANP 6 februari 2023

ANP060223095 1

Werknemers komen deze week in actie uit protest tegen het uitblijven van een nieuwe cao Openbaar Vervoer. Die cao geldt voor zo’n 13.000 werknemers. De onderhandelingen zijn vorige maand gestrand.

"Het beeld dat we nu vanuit het land krijgen, is dat in de meeste regio’s minimaal 50 procent van de chauffeurs meedoet aan de staking. In veel regio’s gaat het richting 70 tot 90 procent. Wat dat betreft is de actie geslaagd, we hebben in jaren niet zo’n grote staking gezien in het openbaar vervoer", zegt actieleider Evert Jan van de Mheen van CNV Vakmensen. "Tegelijkertijd blijft het natuurlijk triest dat het zover heeft moeten komen. We realiseren ons dat de staking een enorme impact heeft op veel reizigers", voegt hij daaraan toe.

Niet alle werknemers doen aan de staking mee. "We zien bijvoorbeeld dat uitzendkrachten onder druk worden gezet om tóch te gaan rijden, omdat het gevolgen kan hebben voor hun contract", aldus Van de Mheen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws