Nieuws Actueel

Plannen voor nieuw gaming en bowlingcomplex in Breda

College Breda positief over plan van LDW Real Estate. Bedrijf wil op plek van Bowling Breda in centrum groot bowling- en gamingcomplex, meldt het Brabants Dagblad.

Paul Verlinden 6 februari 2017

Bowling 669358 1920

Het bedrijf LDW Real Estate heeft bij de gemeente Breda een plan ingediend voor een groot complex met bowlingbanen en gamingfaciliteiten op de plaats van de huidige Bowling Breda op de hoek Chasséveld/Nassausingel.

Het gemeentebestuur neemt een 'positieve grondhouding' aan ten opzichte van het plan, blijkt uit een stuk dat naar de gemeenteraad is gestuurd. ,,Hiermee kan het voor de initiatiefnemer makkelijker zijn partners te binden aan het project", aldus het college.

,,We zijn nog in een ontwikkelingsstadium", zegt directeur Ard de Wit van LDW Real Estate desgevraagd. Het bedrijf is gevestigd in Waalwijk. Zelf komt De Wit uit Breda. ,,Het is een mooie locatie. Zeker met aan de ene kant de Pathé-bioscoop en aan de andere kant de Koepel die een nieuwe invulling krijgt."

Gamingopleiding

De Wit ziet in Breda goede mogelijkheden om een centrum op te zetten waar mensen op allerlei manieren kunnen gamen. Hij wil daarin graag samenwerken met de gamingopleiding van de NHTV. ,,We hebben daar over gesproken met mensen van de gamingopleiding en die willen daar graag aan meewerken."

'The Cube'

Omdat bowlen volgens De Wit ook nog steeds heel populair is, ziet hij erg veel in de combinatie van beide activiteiten onder één dak. ,,Het staat allemaal nog niet vast en we moeten nu gaan praten met diverse partijen. Een gamingcentrum kan ook los op een andere plaats worden gerealiseerd maar ik denk dat een bowlingcentrum er goed bij past." Als de plannen op die plek worden uitgevoerd, moet het huidige bowlingcentrum tegen de grond. Het idee is om daar dan een gebouw van vier verdiepingen neer te zetten. Als werktitel heeft het 'The Cube' gekregen. Eigenaar van het pand van Bowling Breda is Meyer Beheer. Volgens De Wit staat dat bedrijf ook positief tegenover het plan.

Bowling Breda

Aad Schouten, de exploitant van Bowling Breda, weet echter nog van niets. ,,Mij is daar niets over bekend. Wij zitten hier al 35 jaar en hebben een doorlopend huurcontract. Dus als ze hier iets willen, zullen ze toch eerst moeten komen praten."

,,Omdat het pand niet van ons is, vind ik het niet aan ons om direct in contact te treden met de exploitant", zegt De Wit. ,,Maar wij zouden dolgraag willen dat hij ook in ons plan de bowling blijft exploiteren. Dus die willen we daar graag bij betrekken."

Kantoren en horeca

Naast een bowlingbaan en gamingfaciliteiten, bevat het concept ondersteunende functies zoals kantoren en horeca.

Er is geen rekening gehouden met extra parkeer- plaatsen of een parkeerkelder. LDW gaat ervan uit dat er voldoende ruimte is op het Chasséveld en in de parkeergarage 't Turfschip.

Gerelateerde artikelen Goblin: een walhalla voor gamers, niet alleen uit UdenLeisure Dome mikt op miljoen gasten per jaar