Nieuws Actueel

Consumenten iets minder negatief over economie

Consumenten waren in november iets minder negatief over de economie in vergelijking met een maand eerder, toen het vertrouwen nog op een dieptepunt stond. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was niet alleen het oordeel over de economie iets positiever, ook over de koopbereidheid werd iets minder negatief geoordeeld.

ANP 21 november 2022

ANP211122037 1

Consumenten kijken vooral iets minder negatief naar de komende twaalf maanden, aldus het CBS. Het oordeel over de afgelopen twaalf maanden veranderde volgens het statistiekbureau nauwelijks. Ondanks de lichte verbetering vinden mensen het nog altijd niet de juiste tijd voor het doen van grote aankopen zoals een auto, meubels of huishoudelijke apparaten.

De graadmeter waarmee het CBS het consumentenvertrouwen meet, stond in november op een stand van min 57, waar dat een maand eerder nog min 59 was. Het cijfers ligt nog altijd ver onder het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar, dat op min 9 staat. Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit. Toen stond de graadmeter op plus 36. Het CBS begon in 1986 met de metingen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws