Nieuws Actueel

Dayuse.nl: Vozen in luxehotel voor een uurtje

Via de recent in Nederland gelanceerde site Dayuse.nl is een amoureuze rendez-vous in een paar klikken geregeld. De Franse David Lebée vond het onbegrijpelijk dat hotelkamers niet voor een paar uur te boeken waren en besloot het dan maar zelf te regelen. "Ik ben zelf directeur geweest van een hotel in Parijs en zag dat er behoefte aan was."

Karolien Koolhof 18 februari 2016

Hotelkamerboekenuur

Zijn site Dayuse.com werd een instant hit in Frankrijk, waar het hebben van een maîtresse al decennialang de gewoonste zaak van de wereld is. "We begonnen met tien hotels in Parijs, maar dat werd al snel meer", aldus Lebée. Dankzij een investeerder breidde de site uit naar veertien landen, waaronder Nederland. Lebée: "Binnen een jaar moeten dat er dertig zijn, we timmeren hard aan de weg."

Hij ziet daarbij wel een verschil tussen Angelsaksische landen en de landen in Zuid-Europa: "In landen als Engeland en Duitsland is het toch meer gericht op zaken, terwijl in Frankrijk en Italië het vermaak overheerst."

Op de site zijn Nederlandse hotels te vinden vanaf drie sterren, die normaal gesproken al gauw 200 euro per nacht kosten. Voor een paar uur beginnen de prijzen echter bij 55 euro. Iets duurder dan de love hotels en motels waar vreemdgangers eerder terecht konden, maar ook een stuk chiquer. En bovendien anoniem, want je hoeft geen creditcardgegevens achter te laten.

Overigens biedt de website Between9and5.com al langer de mogelijkheid om overdag een kamer te boeken, maar alleen voor een langere periode dan een paar uur. "Wij proberen geen overspel te stimuleren", laat adviseur Pieter Bak weten.