Nieuws Actueel

De Ballebak moet hét entertainment-center van Zoetermeer worden

De Ballebak moet hét entertainment-center worden van Zoetermeer, als het aan eigenaar John den Uijl ligt. Met een grote verbouwing moet die ondernemersdroom uitkomen. Dat schrijft AD Haagse Courant.

MARLOES NUIJTEN | Foto: Ron Jenner 12 juni 2017

John Den Uijl Peter Visser Ballenbak foto Ron Jenner 094924 2

Het liefst zouden Den Uijl en zijn compagnon Peter Visser hun vele ideeën nog dit jaar uitwerken. Maar hij laat zich niet gek maken. Alles op zijn tijd. Toch zal eind deze maand de eerste grote verandering in kinderspeelparadijs de Ballebak zichtbaar zijn.

Verbouwing

,,De verbouwing op de begane grond is inmiddels gestart. We zijn druk bezig met het realiseren van het 'Het Woeste Woud', onze nieuwe buitenspeeltuin.'' Een interactieve en educatieve natuurspeeltuin waar je kunt klimmen en klauteren. ,,De natuurspeeltuin wordt een soort escaperoom, maar dan buiten. Kinderen worden door het oplossen van puzzels op het gebied van taal, rekenen, geheugen en beweging uitgedaagd om een code te kraken. Met die code kan de 'goud versteende' uil Baloe Hoe uit haar lijden worden verlost."

Lees ook: Duinrell-ondernemers breiden fors uit

Restaurant

Ook is Den Uijl voornemens om een kleine waterspeeltuin met een waterpomp en een waterglijbaan te realiseren. Maar: ,,Of het bij het idee blijft of dat het uitgevoerd wordt, daar zijn we nog niet over uit.''Ook het pannenkoekenrestaurant is in aantocht. Vanaf half juli zullen de deuren opengaan.

Hoverkarten

Eerder vertelde Den Uijl in deze krant dat het hoverkarten en de rollerdisco op de bovenste etage zullen verdwijnen, maar daar komt hij nu op terug. ,,We creëren een extra ruimte voor de hoverkartbaan en de rollerdisco. Het wordt een stuk kleiner, maar het blijft wel.''

Lees ook: Ondernemers: 'Het weer kan je maken, maar ook breken'

De gerenoveerde bovenetage wordt de plek voor twee nieuwe activiteiten, die begin volgend jaar in gebruik kunnen worden genomen. ,,Er komen escaperooms en er komt een trampolinehal. Ik wil er echt een entertainmentcenter van maken."

Bezoekers

De ondernemer hoopt met de uitbreiding extra bezoekers te trekken. Parkeren kan dan tijdelijk een probleem opleveren. Door het uitbreiden van de grote parkeerplaats kunnen er nu even minder bolides geparkeerd worden. ,,Minder dan de helft van de parkeerplaats is beschikbaar. Ik had niet gedacht dat de gemeente alles zo snel en tegelijk zou doen.'' Maar over vier weken is het speelparadijs een vergroot, nieuw parkeerterrein rijker.