Nieuws Actueel

Kreeftenpartij van de zakelijke bovenklasse

Op de Kreeftenpartij bij Central Park in Voorburg werd uitgepakt, schrijft het AD. Kroketten en brioches met kreeft, kreeftensoep met Hollandse garnaaltjes, hamburgers van kreeft, rouleaux van parelhoen met kreeft, kreeft met bulgur en Colombo-kerrie en de kreeftsalade. En veel, veel wijn.

LEO VAN DER VELDE 19 april 2016

Kreeftenpartij

Bij binnenkomst wordt tijdens de twaalf stappen, van de voordeur naar het terras, drie keer een glas - bubbels, chardonnay, sauvignon blanc - aangeboden. ,,Een watertje dan misschien?"

V.l.n.r.: Alice Kalverboer (KLM), Marije Kregting en Anette Cramer, kleindochter van Joseph Luns, bij leven oud-minister en NAVO-baas

Nog voor de Kreeftenpartij begint, is het buiten al druk. Harry Mens van Business Class is er, oud-minister Willem Vermeend, Yves Gijrath, master of LXRY, onroerend goedbelegger Eddie de Kroes en voormalig staatssecretaris Cees van Leeuwen. Voor anderen, die zijn vergeten om de uitnodiging te bevestigen, is de beveiliging streng. Wie niet op de gastenlijst staat, wordt niet toegelaten.

,,In Moskou zijn ook deze party's. Het verschil? Dat bijna alle gasten bewapend zijn. En dat er 50 rode en witte Ferrari's voor de deur staan," schatert Frank Hitzert die daar als publishing director van Burda Media Russia heeft gewerkt. Evenals presentatrice Catherine Keyl heeft hij net staan kijken naar de nieuwe Lamborghini Huracán en de Bentayga, de nieuwe SUV van Bentley die op het gazon staan. ,,De éérste?" zegt ondernemer Wim Zegwaard verbaasd als hij iemand dat hoort zeggen. Hij kijkt over zijn bril en bast: ,,Die heb ik al. Sinds vorige week."

Giordy Wammes, brand manager van Bentley, zal het even later desgevraagd bevestigen. ,,Die meneer heeft inderdaad de eerste gekocht. De prijs van deze? Zeg maar 285.00 euro. Maar met de extra's die de gemiddelde koper wil, wordt dat 330.000 euro . Die van meneer is nóg iets duurder."

Er moet inmiddels weer een tankwagen, of zoiets, met coteaux d'Aix-en-Provence zijn aangekomen. Want vooral jonge mensen laten onophoudelijk en knipogend de glazen klokkend bijvullen. De witte wijn kan helemaal niet op, want Marianne en Fons Aaldering van de gelijknamige vineyards hebben beloofd die te sponsoren en hebben genoeg flessen laten aanrukken. George Banken, CEO van de Detron ICT Groep en Jeroen Sparrow van Sparrow & Partners, met Central Park-eigenaar Carsten Klint de gastheren, helpen evenementenorganisator Guy van Erven Dorens met het vlees op de grill.

Gastheren van de Kreeftenpartij helpen bij de grill: v.l.n.r.: George Banken, CEO van Detron ICT Groep, Carsten Klint van Central Park by Ron Blaauw en pr-tycoon Jeroen Sparrow

Water

Sparrow mág het niet eens proeven en drinkt ook alleen water. De financiële pr-topman is meer dan flink afgevallen, maar wil daarmee doorgaan. ,,Kilootje of twintig, dertig, mag er nog best af," bromt hij. ,,Maar dat mag ik van onze eigen pr-dames, geloof ik, niet meer zeggen."

Wendy Versluis, zo'n jongedame uit die hier rijk vertegenwoordigde beroepsgroep - aan de visitekaartjes lezen we de andere dag af, dat marketing en communicatie zo ongeveer twee en drie zijn - heeft ook iets leuks.

Op haar vingerkootjes heeft ze rock en chic laten tatoeëren. Staat mooi. Wendy heeft meer tatoeages, maar wil die niet laten zien.

Naast het jonge grut staat directeur Paul Berkelmans van Eyelove te praten met Jochum Haakma, directeur Group Business Development van de TMF Group.

Eveline Steenbergen, general manager van WTC The Hague met Jochum Haakma, CEO Business TMF Group

Hans Poulis (l), Netherlands-Hong Kong Society, Piet van den Berg (m) en Paul Berkelmans van Eyelove

Prijsvechter Berkelmans verkoopt zijn brillen via ruim honderd verkooppunten in drogisterijen.De keten is zo succesvol dat Paul in Loosduinen nu ook de eerste zelfstandige brillenzaak heeft. Haakma gaat op zoek naar George Banken, want die heeft voor zijn gasten een doos met sigaren. Als vanouds Romeo y Julieta Churchills, Cubaanse longfillers. ,,Die was leeg," merkt hij bij terugkomst ietwat spijtig op.

Robbert-Jan Brugman brengt redding en tovert zo'n joekel uit z'n binnenzak. Kan hij best doen. De deurwaardersbaas ziet op dit feestje vast genoeg mensen bij wie zijn medewerkers wel eens moeten aanbellen.