Lang was jobhoppen haar norm, maar die ene wandeling van Rotterdam CS naar het stadhuis veranderde alles. ,,Ik vroeg me plots af: waar word ik eigenlijk blij van?'' Eigenlijk kende de Delftse Daniëlle Beerens het antwoord al: van eten, koken, kinderen.
Zo verloor Rotterdam een financieel adviseur, maar kreeg ondernemend Nederland er een eenmanszaak bij, gespecialiseerd in smaak- en kookles. Inmiddels is ze vooral actief in kindercentra, bij evenementen, kinderfeestjes en op buitenschoolse of naschoolse opvang. Haar doel is kinderen bewust te laten worden van wat ze eten en drinken. ,,Van de grond tot in je mond. Milieu en duurzaamheid zijn belangrijke elementen, dus ik kijk goed naar het seizoen. Als ik met kinderen kook, maak ik volwassen eten. In deze periode is dat bijvoorbeeld ravioli of tortellini met spinazie.''
Blinde proeverijenEen van de leukste dingen noemt Daniëlle de blinde proeverijen. ,,De kinderen krijgen dan een masker voor, gemaakt door mijn eigen kinderen. Op die manier worden ze gedwongen om alle zintuigen gebruiken. Ik doe eerst de bekendere: appel, peer, walnoot, avocado, rozijn, dadel en sluit af met iets geks zoals tuinkers of radijs. De kinderen vinden het prachtig!'' Haar tip? ,,Onderneem vanuit passie en houd aan die passie vast. En weet je het even niet meer, ga dan de natuur in. Daar vind je alle antwoorden.''
Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: regiodenhaag@deondernemer.nl.
Wie: Daniëlle Beerens (44)
Wat: Smaaktnaarmeer: kookworkshops en smaaklessen
Waar: Delft
Sinds: 2010
Contact: info@smaaktnaarmeer.nu