Nieuws Actueel

Delftse stripboekhandel viert 40-jarig jubileum

Het is zaterdag precies veertig jaar geleden dat Peter Ottens de stripboekhandel Bul Super opende aan de Breestraat. Dit jubileum viert hij zaterdag met wafels voor de bezoekers van zijn winkel, schrijft het AD.

Foto: Guus Schoonewille 3 augustus 2016

Stripboekhandel bul Super

De eigenaar van de stripwinkel legt uit waarom: "In Nero, de stripreeks van de Vlaamse stripauteur Marc Sleen, komen de personages aan het eind van het verhaal bij elkaar om wafels te eten die Madam Nero voor hen bakt. Dat doen wij zaterdag ook, ook al is het niet het eind van het verhaal. En dit keer bakt mijn vrouw de wafels volgens Belgisch recept."

De boekwinkel zit al sinds dag één in hetzelfde pand, met dezelfde opstelling en dezelfde eigenaar. Alleen het assortiment verandert zo nu en dan en dan wordt een aanpassing gedaan, zodat de collectie beter tot zijn recht komt. Er is in de winkel niets anders te vinden dan stripboeken. De collectie bestaat voornamelijk uit Nederlandstalige strips, van vooroorlogse drukken tot moderne nieuwe uitgaven. "We hebben geen kopjes, poppetjes of asbakken van stripfiguren, alleen maar stripboeken. Het heet niet voor niets stripboekenwinkel," vindt Ottens.

SchurkDe naam van de winkel, Bul Super, is een verwijzing naar een schurk uit het bekende stripverhaal met Olivier B. Bommel. Destijds vroeg Ottens de bedenker van deze strip, Marten Toonder, of hij deze naam en afbeelding mocht gebruiken voor de stripboekhandel. "Als je een schurk wil zijn, moet je eerlijk zijn. Dat waardeerde hij en gaf mij toestemming om de naam te gebruiken."