Nieuws Detailhandel

Black Friday: Dille & Kamille sluit de deuren

Vrijdag 25 november sluit Dille & Kamille de winkels in Nederland, Belgiė en Duitsland én de webwinkel als tegengeluid op Black Friday. Medewerkers helpen die dag in de natuur bij Staatsbosbeheer op zes locaties in Nederland. Om nog meer impact te maken worden klanten geļnspireerd om die dag niet te gaan winkelen, maar ook de natuur in te gaan.

Van onze redactie 24 november 2022

Dille kamille maastricht

Black Friday? Green Friday!

Op de dag dat consumenten wereldwijd worden aangespoord tot kopen door middel van kortingen en acties wil Dille & Kamille, ooit opgericht als tegenreactie op de wegwerpmaatschappij, juist extra aandacht vragen voor de natuur. Als tegenreactie op Black Friday startte het bedrijf in 2018 samen met Trees for All ‘Green Friday’. Dit jaar gaat het familiebedrijf een stap verder en sluit haar deuren volledig. ‘Geluk zit voor ons niet in korting, maar in dingen die ertoe doen – zoals iets goeds doen voor de natuur,’ zegt Hans Geels, algemeen directeur van Dille & Kamille. ‘Onze medewerkers gaan daarom op Green Friday aan de slag voor Staatsbosbeheer op zes verschillende locaties in Nederland. Hier is vanuit het hele bedrijf erg enthousiast op gereageerd.

Lees ook: Econoom Cor Molenaar: ‘Vergeet Black Friday, ga voor Verwen Friday’

Groene inspiratie

Klanten van Dille & Kamille worden op 25 november geļnspireerd om ook iets groens te doen. In plaats van te gaan winkelen kunnen ze bijvoorbeeld een wandeling maken in de natuur, zelf iets maken voor vogels of zich aanmelden om vrijwilligerswerk te doen bij verschillende landelijke en lokale organsaties. Of het helpt? Geels: ‘Je kan altijd zeggen dat het niet helpt en dat het maar een druppel op de gloeiende plaat is. Wij geloven dat we op deze manier meer bewustwording creėren en zo met zijn allen een steentje kunnen bijdragen.’

Kijk op vrijdag 25 november live mee via Instagram @dilleenkamille om te zien wat de medewerkers van Dille & Kamille doen om de natuur een handje te helpen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws