Nieuws Detailhandel

Serious Bee Distillers oogst internationale awards met honingdistillaten

Het houdt niet op voor Serious Bee Distillers. Viel de Schiedamse onderneming, maker van honingdistillaten, vorige maand al in de prijzen tijdens de Frankfurt International Trophy, de International Spirits Challenge (ISC) maakte nog eens bekend dat alle vijf de inzendingen worden beloond met een award.

Sandra Don (AD) 4 mei 2021

Rob graag alwine winsen bee distillers

Rob van der Gaag en Alwine van Winsen met hun winnende producten. Foto: Roel Dijkstra

Twee honingdistillaten, twee jenevers en een gin stuurden Alwine van Winsen en Rob van der Gaag in. Dit leverde vier zilveren awards en een bronzen award op, schrijft het AD. ,,De organisatie sprak over een massive achievement, met name voor een microdistillateur als Serious Bee Distillers”, vertelt een trotse Van Winsen. ,,We zijn echt een beetje verbluft. Ik heb er zo af en toe nog steeds kippenvel van.”

Serious Bee Distillers produceert vanuit thuisstad Schiedam in een eigen ketel de Clutius & Clusius finest mead brandy. Dat is een zuiver distillaat op basis van bijenhoning van de gezonde bij en vormt de basis voor alle dranken die zij maakt.

Lees ook: Julien Jukema (Nederland Bedankt Boek) - Een onderneming starten vanuit het ziekenhuis

Alles in eigen huis: 'We stoken en bottelen zelf en plakken etiketten op flessen'

De productie vindt plaats op kleine schaal, bewust. ,,Wat wij maken, is puur ambachtelijk”, stelt Van Winsen. ,,We stoken zelf, bottelen zelf en plakken ook zelf de etiketten op de flessen.” ,,Maar we doen het met liefde hoor”, vult Van der Gaag aan. ,,Hoewel we nu definitief onze naam hebben gevestigd in een markt die groot is, willen we geen massa gaan maken”, gaat Van Winsen verder. ,,Het moet exclusief blijven. Je zult onze flessen niet bij de groothandel zien liggen.”

De komende tijd zullen de ondernemers hun producten blijven vernieuwen en verbeteren. ,,We maken als het ware steeds meer meters”, vertelt Van der Gaag. ,,We zijn allebei van die mensen die wat ze voor hun voeten gegooid krijgen, gelijk willen oppakken. We groeien daardoor organisch, op eigen kracht. Met producten die gewoon goed zijn, zo blijkt wel uit de waardering die we ervoor krijgen. Dit is een enorme stimulans om verder te gaan.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws