Nieuws Actueel

Deutsche Bahn wil dat rechtbank Duitse spoorstaking tegenhoudt

Deutsche Bahn is zaterdag naar een rechtbank in Frankfurt gestapt om de grote Duitse spoorstaking die zondagavond moet beginnen tegen te houden. Het Duitse staatsspoorbedrijf heeft een verzoek ingediend voor een gerechtelijk bevel daarvoor "in het belang van de klant".

ANP 13 mei 2023

ANP130523088 1

Spoorvakbond EVG had opgeroepen tot een staking die zou duren vanaf zondagavond 22.00 uur tot dinsdag middernacht om de eisen voor een forse loonsverhoging voor spoorpersoneel vanwege de hoge inflatie kracht bij te zetten.

Deutsche Bahn zegt dat die staking "disproportioneel" is en klanten schaadt die niks te maken hebben met het arbeidsconflict met de bond. Daarom was juridische actie noodzakelijk, aldus het spoorbedrijf.

Langeafstandstreinen en goederenvervoer

Deutsche Bahn heeft vooralsnog alle langeafstandstreinen geschrapt en ook bij het regionale vervoer komen nagenoeg alle ritten te vervallen. Het goederenvervoer zou eveneens hard worden geraakt.

Ook internationale treinen van Nederland en Duitsland komen vooralsnog te vervallen. Het gaat daarbij om de ICE-treinen, de intercity Berlijn en de Nightjet-slaaptreinen naar Zwitserland en Oostenrijk.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws