Nieuws Actueel

Joyce is op haar 22ste al eigenaar van een hotel in Eibergen

Eigenlijk ging het om wandelen door de marke Mallem. Maar dan is het leuk meegenomen als je binnen mag kijken bij een hotel in wording in een oud fabriekspand. Dat schrijft Tubantia.

Yildiz Huinink | Foto: Jan Houwers 18 september 2017

Eibergen fabriek hotel Joyce Stellinga

Nog een maand of vier en dan heeft Eibergen een heus hotel van 24 kamers met industrieel interieur en een parktuin op een speciale plek: in de voormalige Gemavo-fabriek. Een groep van rond de honderd wandelaars kon zaterdag alvast kijken hoe hotel De Kastanjefabriek eruit komt te zien. De voormalige machinefabriek aan de doorgaande weg door Eibergen diende namelijk als start- en vertrekpunt voor de Markestenenroute.

Kastanjeboom

"Er is op deze plek van alles gaande dat we u graag willen laten zien", spreekt Tonni Wormgoor, voorzitter van de Stichting Marke Mallem de bezoekers toe. De stichting beheert het gebied tussen pakweg de Stokkersweg en Mallumse Molen en denkt mee over de ontwikkeling ervan. "We zijn hartstikke blij met wat hier gebeurt." Voor de gelegenheid heeft Wormgoor een mini-kastanjeboom meegenomen. Ooit stond het hier vol kastanjebomen, daarom kreeg Gemavo de bijnaam Kastanjefabriek. "Tegenwoordig staan ze er niet meer, maar nu is er eentje terug."

Lees ook: Dit hotel bestaat uit een hele wijk in Arnhem

Joyce Stellinga

Hoewel er nog volop gewerkt wordt in het hotel, vinden de nieuwsgierige bezoekers een weg tussen de hangende kabels en installatiebuizen. Dirk Jan Heinen (26) en zijn vriendin Joyce Stellinga (22) uit Halle, eigenaren van het pand, leiden de groep door hun hotel en vertellen honderduit. Over de glazen lift die achter de receptie komt, over de loungezaal op de tweede verdieping en de bruidssuite. Met jacuzzi.

"Dit is een van de grotere kamers, van 34 vierkante meter", wijst Dirk Jan naar een ruimte op de eerste verdieping. Het licht valt binnen door de hoge ramen. "Hier komt een klein keukenblok en daar de badkamer die wordt voorzien van een regendouche."

Vervallen fabriek

Er is nog enig voorstellingsvermogen voor nodig, maar de groep is het er unaniem over eens: het wordt prachtig. Na ruim tien jaar leegstand is de vervallen fabriek veranderd in een charmant gebouw met de historische kenmerken van het fabriekspand dat het ooit was. Een langere man bukt als vanzelf voor de zware houten gebinten die intact zijn gebleven.

Aanwinst

"Wat een aanwinst voor Eibergen", zegt een vrouw tegen Dirk Jan en Joyce. "Geweldig dat het gebouw bewaard is gebleven en dat jullie er zo iets moois van maken." Het stel glimlacht.

Hard werken

Begin 2018 willen de twee openen, zelf gaan ze wonen in het appartement op de begane grond. Het zal hard werken zijn, maar ze zijn vol vertrouwen. "Op je 22ste je eigen hotel runnen, ja dat is best wel bijzonder", grinnikt Joyce, die tot voor kort bij de Albert Heijn werkte. "Nee, we hebben geen horeca-ervaring, maar je kunt alles leren." Dirk Jan's ouders gaan trouwens ook in het hotel wonen.

Geslaagde dag

Tonni Wormgoor kijkt terug op een geslaagde dag, met twee keer zoveel deelnemers als verwacht. "Leuk dat zoveel mensen interesse tonen. Ook tijdens de wandeling hebben we veel gepraat en allerlei goede suggesties over Marke Mallem gekregen."

Op je 22ste je eigen hotel runnen. Ja, dat is best bijzonder

Joyce Stellinga